L'últim partit del Barça contra el Shakhtar Donetsk va deixar més dubtes que certeses de cara al Clàssic d'aquest dissabte 28 d'octubre, a les 16:15 en l'Estadi Lluis Companys. La desconnexió de l'equip en la segona part gairebé li costa la victòria als de Xavi Hernández, que tot i això van poder celebrar el ple de punts en el grup que els deixa amb un peu en els vuitens de final després de dos anys sense classificar-se.

La nota positiva de l'enfrontament, a part del resultat, va ser la confirmació de Fermín López com un jugador a tenir en compte per als plans a curt termini del tècnic català. El d'El Campillo va ser el líder del seu equip amb només 20 anys, provocant el primer gol de Ferran Torres i marcant el segon després d'un xut amb la dreta que es va colar per l'escaire rival. Un golàs que va recordar al que va marcar en pretemporada contra el Reial Madrid i que el va donar a conèixer en el futbol professional.

Fermín López gol Barça / Foto: Europa Press - Gerard Franco
Fermín López celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press - Gerard Franco

Fermín es guanya el lloc

Precisament el conjunt blanc podria ser el pròxim rival del de Huelva. La seva gran actuació davant dels ucraïnesos i la confirmació que Pedri no està completament recuperat suposen una oportunitat d'or perquè Xavi confiï en el del planter i sorprengui tots amb la seva titularitat en el Clàssic.

La seva presència l'onze en un partit tan transcendent seria un premi per a la temporada que està fent Fermín. Després de fer una gran pretemporada amb l'equip, el migcampista va tenir l'oportunitat de debutar en partit oficial amb el Barça davant del Vila-real, a La Cerámica, entrant per Ílkay Gündogan en els últims minuts. Des d'aleshores, l'andalús ha disputat 405 minuts a les ordres de Xavi, en els quals ha aconseguit dos gols. Especialment important va ser el seu primer gol amb el primer equip, en Son Moix, que suposava l'empat contra el Mallorca.

Renovat fins a 2027

Fermín va tornar al Barça aquest estiu després d'haver passat una temporada cedit amb el Linares Deportivo en Primera Federació. Un any que li va servir de creixement al jugador, que va impressionar prou Xavi per a emportar-se'l a la gira dels Estats Units, on va aconseguir destacar amb el seu ja esmentat gol davant del Madrid.

A la direcció esportiva blaugrana són conscients del futur prometedor que té i ja han assegurat la seva continuïtat en el club, renovant-lo fins a 2027 amb una clàusula de 400 milions d'euros. Després de perseguir el fitxatge d'un interior amb capacitat per girar-se i veure el joc de cara, com ha estat el cas de Bernardo Silva, el tècnic podria haver trobat al planter el perfil que tant buscava. La qüestió serà, una vegada Frenkie de Jong i Pedri estiguin en plenes condicions, qui ocuparà un centre del camp en el qual el Barça té tantes opcions.