Semblava que aquesta temporada sí, però les sis primeres alineacions ja han dictat sentència. Álvaro Odriozola no compta per a Carlo Ancelotti ni com a primera ni com a segona opció. Dani Carvajal torna a ser el titular i Lucas Vázquez és novament el relleu preferit per a la demarcació de lateral dret.

Tot i un pas molt notable en concepte de cessió per les files de la Fiorentina, sembla que el Reial Madrid continua sent massa gran pel lateral de Sant Sebastià. Algunes fonts com el diari As apuntaven que Florentino Pérez li havia donat llum verda assegurant-li la permanència a la plantilla de cara a aquesta temporada, però el jugador ha tornat al seu punt de partida i torna a estar al mateix lloc que abans de fer les maletes cap a la toscana. Cap minut, ganes de protagonisme i cap mena de caixet al mercat més enllà de les seves actuacions en el passat.

Alvaro Odriozola calentamiento EuropaPress
Álvaro Odriozola, durant un partit amb la Fiorentina de la temporada 2021/22 / Foto: Europa Press

Álvaro Odriozola podria reprendre la seva carrera a l'Athletic Club de Bilbao

Certament, l'expedient d'Álvaro Odriozola és envejable, tot i que les seves etapes amb samarretes de gran pes hagin estat nefastes. La Reial Societat va fer-lo despuntar a primera divisió situant-lo com un dels projectes futbolístics més prometedors del seu moment i duent a Florentino a prendre la valenta decisió d'invertir 32 milions d'euros en un jugador que, amb el temps, ha quedat clar que el seu lloc no era el Santiago Bernabéu. 

Tot i ser un dels suplents fixos de Zinédine Zidane, el Bayern de Munic va demanar la seva cessió de sis mesos entre gener i juny de 2020, però tampoc va quallar a l'entitat bavaresa. Per aquesta raó, i després de no trobar el protagonisme que hauria desitjat tenir en marxar de la Reial Societat, estaria disposat a escoltar ofertes per sortir del Reial Madrid.

Benzema Odriozola Madrid Alabes EFE
Odriozola, celebrant un gol amb Karim Benzema durant un partit entre el Madrid i l'Alabès / Foto: EFE

Concretament, estudiaria la proposta d'Ernesto Valverde per recalar a l'Athletic Club de Bilbao a partir de l'estiu de 2023. Així ho assegura el portal web fichajes.net, qui també contempla que el tècnic el vol, però hauria de fer espai a la plantilla dels 'lleons' amb la sortida, o bé d'Oscar de Marcos, o bé d'Ander Capa.

Una operació que es podria tancar a canvi d'una xifra ínfima

El Reial Madrid ja assumeix haver fet un mal negoci en el lateral biscaí i accepta tancar la seva sortida, tot i que aquesta no s'apropi als 32 milions d'euros que es van invertir en ell al mes de juliol de 2018. L'única entitat que podria oferir diners és precisament la blanc-i-vermella, encara que l'operació es tancaria a canvi d'una xifra ínfima, ja que el lateral basc només té vinculació contractual al Santiago Bernabéu fins a l'estiu de 2024.