El campionat del món de MotoGP està en un moment de canvis i de novetats. I el que està sent notícia és més el mercat de fitxatges, ja que molts pilots de la graella acaben contracte i han de renovar o fitxar per algun altre equip. I qui sembla que també vol jugar és Valentino Rossi, que ara s'alia amb Pecco Bagnaia per intentar perjudicar una altra vegada Marc Márquez.

La guerra entre Valentino Rossi i Marc Márquez

Tot té a veure amb un problema d'egos dins de Ducati. Com que Marc Márquez i Valentino Rossi se les van tenir sobre l'asfalt ara fa uns anys, la competència es repeteix fora de les pistes i algun temps més tard. Ara els dos formen part de l'estructura de Ducati, amb el català sent pilot de l'equip Gresini Racing i l'italià sent el propietari de l'equip Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Però tots dos són competència directa dins de Ducati en els dos equips satèl·lit.

I si un vol guanyar, l'altre encara ho vol més. I també es posicionen en bàndols contraris dins de Ducati. Valentino Rossi vol que guanyi Pecco Bagnaia, i Marc Márquez és l'adversari principal. I per això són contrincants tant dins com fora de les pistes.

Marc Márquez Valentino Rossi MotoGP EFE
Marc Márquez i Valentino Rossi, en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

Valentino Rossi i Pecco Bagnaia, amics i aliats

El cas és que en cada cursa hi ha la discussió entre si és millor Bagnaia o Márquez, amb el permís de Jorge Martín. I qui ha estat l'últim en dir-hi la seva ha estat Valentino Rossi, que és amic personal de Bagnaia. Sobre l'últim Gran Premi disputat a Jerez, amb victòria de Bagnaia per davant de Márquez, Rossi va voler accentuar el paper del seu compatriota: "Al final de la cursa, Bagnaia va fer tres voltes perfectes i va demostrar que és el millor pilot de Ducati. Un pilot complet, però això no ho descobrim a Jerez. A més, el número que porta al seu carenat no és casualitat".

Unes declaracions a Sky Sports que no fan més que confirmar l'aliança entre Rossi i Bagnaia. Tot sigui per intentar minar la moral de Márquez i que no pugui tornar a guanyar un Mundial de MotoGP.

Pecco Bagnaia y Marc Márquez se abrazan al llegar al Parc Fermé en Jerez / Foto: Europa Press
Pecco Bagnaia i Marc Márquez felicitant-se a Jerez< / Foto: Europa Press

Cal recordar que si Marc Márquez guanya un nou Mundial de MotoGP aleshores sumaria nou títols al campionat del món de motociclisme, empatant amb Rossi. I això l'italià no s'ho vol ni imaginar. A més, el català podria sumar el seu setè títol a la categoria reina, també empatant amb l'italià. Una situació que Valentino Rossi no vol veure ni en pintura i que vol intentar impedir amb els mitjans que tingui a l'abast.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!