Per fi ha arribat el dia que tots els seguidors del CE Europa esperaven. El club barceloní va certificar aquest diumenge l'ascens a la Segona RFEF, la nova categoria que substituirà la Segona Divisió B. El club del barri de Gràcia de Barcleona es va imposar amb comoditat al Cerdanyola (4-2) i va aconseguir l'objectiu. Història del futbol català.

Al Nou Sardenya es va viure un dia de celebració màxima després d'aconseguir un ascens 27 anys després de fer-ho per última vegada. Esclat d'eufòria, abraçades, càntics, samarreta commemorativa, una afició entregada... i fins i tot amb l'aparició de l'estelada.

La polèmica amb l'estelada

Però aquesta celebració, com ja és habitual en aquests casos, ha emocionat a molts, però també ha decebut a d'altres. Crítiques a la xarxa com poques vegades per mostrar l'estelada durant la celebració. I un fet que no ha passat desapercebut ha estat que el diari Mundo Deportivo ha intentat convertir l'estelada en senyera amb la fotografia de Pep Morata.

I Xavier Sala-i-Martin, sempre atent a la reacció de les xarxes, ha estat contundent amb el seu missatge: "Si és veritat que heu intentat tapar l'estelada, et recomano que vegis el capítol d'Economia en Colors titulat "El que no es veu" on parlo de l'Efecte Streisand".

Sala i Martin estelada Europa Mundo Deportivo TUITPrecisament, aquest efecte significa que l'intent d'amagar o censurar una informació i que produeix l'efecte oposat. Fet que ha passat completament en aquest cas.

I Santi Nolla, director de Mundo Deportivo, ha demanat disculpes a través de les xarxes: "És un error no volgut pel diari".

Santi Nolla estelada Europa Mundo Deportivo TUIT

Volgut o no, la imatge s'ha fet viral i s'ha confirmat l'Efecte Streisand que diu Sala-i-Martin. Això sí, amb estelada o com es vulgui veure, però s'ha de celebrar l'històric ascens de l'Europa a la Segona RFEF.

 

Imatge principal: Imatge d'arxiu de Xavier Sala-i-Martin / TV3