Ilkay Gündogan va ser un dels grans protagonistes de l'estiu passat, en el qual va protagonitzar tota mena de rumors. Una cosa totalment comprensible, si considerem que és un dels millors jugadors del planeta a la seva demarcació, i venia de realitzar una sèrie de temporades fantàstiques al Manchester City, on va arribar a ser el capità de l'equip. A més, finalitzava contracte el 30 de juny, i per tant era considerat com una veritable ganga.

Pep Guardiola va fer tot el que va poder per aconseguir retenir el turc-germànic a la plantilla, i li van oferir la renovació en diverses ocasions, però cap proposta no va ser acceptada pel migcampista de 32 anys, per gaires diners que li oferissin. I va entrar en la llista d'objectius del Paris Saint-Germain, del Liverpool, del Bayern de Munic o del Borussia Dortmund. Encara que finalment va optar per marxar al Barça, malgrat que era on li pagaven una fitxa més baixa.

I la mateixa història amenaça de repetir-se de nou el 2024, encara que en aquesta ocasió, amb un altre futbolista com implicat. Perquè hi ha un crac que també és el seu últim any de contracte, i des del proper dia u de gener serà lliure per negociar amb qualsevol conjunt que desitgi fer-se amb els seus serveis. Parlem d'Adrien Rabiot, que en el passat curs va rendir a un nivell estratosfèric, i en l'actual segueix en estat de gràcia.

Curiosament, va tenir l'oportunitat de deixar la Juventus de Torí amb la carta de llibertat sota el braç tan sols uns mesos enrere, però a última hora, i davant de la falta de perspectives prou convincents, va decidir quedar-se. Això sí, només va firmar per un any, és a dir, que una altra vegada podrà triar el seu futur. I ja ha estat col·locat entre els objectius prioritaris del Manchester United, que desitja aprofitar l'oportunitat per incorporar-lo a les seves files.

Malgrat tenir passat en el City, des d'Old Trafford no volen deixar escapar l'oportunitat de firmar l'internacional francès, si bé la 'Vecchia Signora' també lluitarà per mantenir una de les seves principals figures.

Rabiot va negar el PSG i el Barça en el passat

No és una situació desconeguda per a Rabiot, que fa pràcticament un lustre va viure una situació idèntica. El seu compromís amb el PSG expirava, i Nasser Al-Khelaïfi va provar de convèncer-lo perquè renovés, mentre el Barça i el Reial Madrid lluitaven per fitxar-lo.

Però va rebutjar tots, i va acabar en l'Allianz Stadium, on li posaven un salari més suculent sobre la taula.