Rafa Márquez ha guanyat moltes opcions per dirigir el Barça a partir de la pròxima temporada, i per a això està disposat a acceptar totes les operacions que Joan Laporta i Deco imposin. És a dir, que al contrari de Xavi Hernández, no es queixarà i assumirà les ordres que li arribin des de la directiva, una de les raons que poden provocar que s'acabin decantant per ell, i descartin la resta d'alternatives que controlen per a la banqueta.

Malgrat no tenir experiència en l'elit, està molt bé posicionat gràcies que coneix el club millor que ningú, després de la seva etapa com a jugador professional, i el sensacional treball que està realitzant en el filial és digne d'elogi. I no s'oposarà a tres fitxatges que ja estan pràcticament decidits en el Camp Nou, començant pels de Joao Cancelo i Joao Félix. Encara no hi ha cap acord tancat per cap d'ells, però la intenció és que es quedin.

Amb el lateral existeix un consens general, i creuen que és la millor solució per al problema que hi ha en aquesta zona. Encara que va cometre un error molt greu contra el Paris Saint-Germain, que va costar l'eliminació, volen que segueixi. I amb l'atacant hi ha més dubtes, però encara i així continuen convençuts que té un talent descomunal, i no poden deixar-lo escapar. Però tot dependrà del preu que demanin. Així mateix, també és decidit el fitxatge d'Aleix García.

Aleix Garcia Girona troti Europa Press
Aleix Garcia/ Europa Press

Ni tan sols la marxa de Xavi no canvia l'estratègia que hi ha amb el capità del Girona, que si res no es torça, serà una de les primeres cares noves que arribin al Barça a l'estiu. D'altra banda, hi ha quatre baixes que són totalment decidides, i que Márquez també ha acceptat, començant per la de dues peces que finalitzen contracte el 30 de juny, i se n'aniran a cost zero. Ens referim a Marcos Alonso i a Sergi Roberto, que estan totalment sentenciats.

Han estat incapaços de convèncer Laporta i Deco perquè els ofereixin l'ampliació dels seus respectius vincles, i deixaran el club amb la carta de llibertat sota el braç.

Ferran Torres i Oriol Romeu, dues vendes obligatòries

I juntament amb Roberto i Alonso, també hauran de fer les maletes Ferran Torres i Oriol Romeu, encara que en aquest cas, busquen un comprador que permeti recuperar la inversió que van realitzar per ells.

Ferran Torres celebracion gol Barca
Ferran Torres/ FC Barcelona

El cas més cridaner és el de l'ex del valencià, que ha rendit a un bon nivell, però mai no ha convençut ni Laporta ni Deco. I amb el comiat de Xavi, el seu gran defensor, tenen via lliure per traspassar-lo, ja que Márquez no s'oposarà.