Víctor Font, precandidat a les eleccions del FC Barcelona, ha presentat aquest divendres la part del seu projecte que fa referència a l'àrea econòmica, unes propostes que han anat acompanyades del nom de diversos empresaris, com Luís De Val, fundador i CEO de YouPlanet i fill de Lluís de Val, directiu del club durant el mandat de Joan Gaspart; José Manuel Villanueva, cofundador de Privalia; Iñaki Ecenarro, fundador de Trovit; Óscar Pierre Miquel, fundador i director general de Glovo; Manel Sarasa, cofundador i director general de Wine is Social; Joaquim Uriach, president del grup farmacèutic Uriach, i Xavier Carbonell, CEO de Palex Medical.

L'anunci ha implicat alguns aplaudiments a les xarxes socials, però també crítiques, i una de les més destacades i punxants ha estat la del periodista i escriptor Quim Mónzó. "Per què els comptes de Twitter d'aquestes empreses perden el cul per fer servir el castellà i l'anglès, i no el català?", ha preguntat, en to crític, Quim Monzó, una reflexió que ha implicat diverses respostes. "Estimen el català com estimen el Barça?", ha escrit un tuitaire. "Perquè qui té com a pàtria els diners se sotmet al poder existent. I el poder català ja no existeix", n'ha opinat un altre.

Polèmica per la presència d'Óscar Pierre Miquel, fundador de Glovo

De tots els noms anunciats per Víctor Font, el que ha aixecat més polseguera ha estat el d'Óscar Pierre Miquel, el fundador i director general de Glovo, empresa que es dedica a la compra, recollida i enviament de comandes en menys d'una hora a través de repartidors coneguts com a riders. Després de l'eclosió de Glovo, es va generar una enorme polèmica, ja que els seus treballadors van denunciar que es trobaven en condició de falsos autònoms, per la "falsa flexibilitat", a més de denunciar una situació clarament precària. Tampoc no va ajudar unes declaracions d'Óscar Pierre Miquel, en les que defensava les polítiques de la seva empresa.

Un repartidor de Glovo munta una bicicleta durant la seva jornada laboral. Foto: Europa Press

Un 'rider' de Glovo, duent a terme un repartiment / Europa Press

I la polèmica va explotar del tot la primavera del 2019, quan Pujan Koirala, un rider de Glovo, va morir mentre duia a terme un lliurament, la qual cosa va generar una enorme protesta per part dels seus companys, farts de les seves precàries condicions laborals.

Aquest divendres, doncs, les xarxes han tret fum quan ha estat públic que Óscar Pierre Miquel aspira a entrar al FC Barcelona de la mà de Víctor Font.

 

Imatge principal: Quim Monzó, periodista i escriptor / ACN