El precandidat a la presidència del FC Barcelona Víctor Font ha presentat aquest divendres el seu programa en matèria econòmica, un acte en el qual ha assegurat que l'any 2026 "el Barça ingressarà al voltant d'uns 1.500 milions d'euros". El líder de Si al futur, a més, ha afirmat que arribaran a aquesta xifra "sense vendre jugadors ni patrimoni. L'objectiu serà que aquests diners serveixin per tenir beneficis amb l'objectiu de preservar el model de club".

Victor Font Presidenciable Barça - Sergi Alcazar

Víctor Font, durant l'entrevista que va concedir a 'ElNacional.cat' / Sergi Alcàzar

Renegociar el 'Barça Corporate' i vendre jugadors per pal·liar les pèrdues

En una presentació duta a terme als cinemes Bosque de Barcelona, Víctor Font ha explicat que el seu pla d'acció econòmica tindrà dues línies, un pla de xoc per als primers cent dies amb la intenció, entre altres coses, "d'evitar un concurs de creditors i auditar l'Espai Barça". Posteriorment, l'objectiu és aplicar un pla de negoci entre el 2021 i el 2026 "per mantenir el model de propietat i generar recursos per continuar sent competitius".

Font preveu tancar aquest curs econòmic amb unes pèrdues de 100 milions d'euros, però té previstes dues fonts de negoci per pal·liar-les, "renegociar el Barça Corporate per obtenir més ingressos dels previstos per l'anterior junta i la venda de jugadors". A més, Font compta amb refinançar el deute a curt termini per un valor d'entre 400 i 500 milions d'euros.

Pel que fa a l'Espai Barça, Víctor Font ha anunciat un referèndum per al quart trimestre del 2021, l'acabament del nou Palau Blaugrana per al primer trimestre del 2024 i l'acabament de la remodelació del Camp Nou per al tercer trimestre del 2025.

Victor Font Juli Lopez @sialfutur

Víctor Font, en un acte de la precampanya / @sialfutur

Font anuncia el nom dels responsables de l'àrea econòmica

Durant la presentació del pla d'acció econòmica de Si al futur, Víctor Font també ha anunciat el nom de les persones que s'encarregaran de l'àrea econòmica: Luís De Val, fundador i CEO de YouPlanet i fill de Lluís de Val, directiu del club durant el mandat de Joan Gaspart; José Manuel Villanueva, cofundador de Privalia; Iñaki Ecenarro, fundador de Trovit; Óscar Pierre Miquel, fundador i director general de Glovo; Manel Sarasa, cofundador i director general de Wine is Social; Joaquim Uriach, president del grup farmacèutic Uriach, i Xavier Carbonell, CEO de Palex Medical.

Font, a més, ha anunciat que l'equip l'encapçalarà un CEO de primer nivell que treballa actualment als Estats Units. "Té experiència en tecnologia, telecomunicacions i en gestionar comptes de milions de dòlars". El líder de Si al futur, per acabar, no ha descartat continuar comptant amb el CEO de l'equip de Josep Maria Bartomeu, Óscar Grau. "El vull conèixer primer de tot, però tenim un CEO propi. Caldrà veure si comptem amb ell".

 

Imatge principal: Víctor Font i Antoni Bassas, durant la presentació del pla econòmic de Si al futur / @sialfutur