L'Atlètic de Madrid està portant un pla de renovació profunda de la seva plantilla. Noms il·lustres com Savic o Morata sortiran, mentre que el club busca nous referents, amb Le Normand a les portes de convertir-se en la primera cara nova. I un dels referents que té molts números de sortir del Metropolità és Jan Oblak, que en les 2 últimes temporades ha baixat considerablement el seu nivell. L'eslovè ja no és aquell mur infranquejable, un canvi que ha significat la pèrdua de la confiança de Simeone, que prefereix fitxar a un nou porter.

Entre els noms que contempla la direcció esportiva de l'Atlètic de Madrid destaca en el de Mamardashvili, del València, una de les noves revelacions de la Lliga. Andrea Berta, director esportiu dels matalassers, ha iniciat les converses amb el València, encara que ja rebut un oferiment interessant, el de Gianluigi Donnarumma.

gianluigi donnarumma psg europa press
Gianluigi Donnarumma, en un partit del PSG / Foto: Europa Press

Donnarumma, ofert a l'Atlètic de Madrid

Luis Enrique, entrenador del PSG, no està gens satisfet amb el rendiment de Donnarumma, molt dubitatiu a les pilotes aèries i, el que és pitjor, horrible amb la pilota als peus. L'entrenador asturià ha donat via lliure perquè el PSG traspassi el porter, que també s'està cansant del tracte que està rebent a París, amb moltes crítiques.

El porter italià, campió d'Europa amb la selecció italiana el 2021, estaria encantat amb canviar d'aires, encara que no a qualsevol preu. Només té 25 anys, per la qual cosa aspira a un bon contracte, i el seu representant, Rafaela Pimienta, ho està oferint per Europa. L'Atlètic de Madrid necessita un porter de nivell, encara que no pot pagar més de 30 milions d'euros per l'italià. Tot està, doncs, en mans de Donnarumma i del PSG.

Jan Oblak Atletico de Madrid / Foto: Europa Press
Jan Oblak, celebrant un gol de l'Atlètic de Madrid / Foto: Europa Press

Luis Enrique vol Oblak en el PSG

Alhora, l'Atlético escolta ofertes per Oblak, que té un excel·lent cartell a Anglaterra. L'eslovè, a més, agrada molt a Luis Enrique, per la qual cosa es podria donar el cas que el PSG sigui un dels clubs que licitin pel porter. No és descartable, doncs, que el PSG i Atlètic de Madrid negociïn un intercanvi de porters, una operació curiosa, encara que amb benefici per a totes les parts.

El PSG fitxaria un porter experimentat que fins fa poc estava entre els 3 millors del món, mentre que l'Atlético aconseguiria un porter més jove, amb més futur. L'operació és a sobre de la taula, sempre que els gegants d'Anglaterra, pendents d'ambdós porters, ho permetin.