El Barça no descarta traspassar Marc-André Ter Stegen el pròxim estiu. El porter alemany, indiscutible les últimes 7 temporades, està mostrant una preocupant davallada en el seu rendiment, que unit a la seva edat, 30 anys, i als problemes físics que arrossega al genoll ha portat el debat sobre la seva possible sortida al pròxim mercat a la taula de la direcció esportiva blaugrana.

Xavi Hernández preferiria mantenir-lo a la plantilla, ja que sap perfectament com de complicat és trobar un porter que generi consens en l'entorn del Barça, però alhora és conscient que l'alemany és dels pocs futbolistes pels quals el club pot treure un ingrés important que li permeti aconseguir els fitxatges que l'entrenador necessita.

iñaki penya parada memphis galatasaray barca @GalatasaraySK

Iñaki Peña va firmar aquest dijous una gran actuació contra el Barça / @GalatasaraySK

Iñaki Peña convenç Xavi Hernández

El Barça considera Ter Stegen transferible, encara que només si algun club posa a sobre de la taula una quantitat propera als 30 milions d'euros. Si l'oferta arriba a les oficines del Camp Nou, el substitut de l'alemany ja està decidit, i arribarà totalment gratis, doncs es tracta d'Iñaki Peña, que dijous va demostrar la seva qualitat en el que va ser el seu debut al Camp Nou. El porter alacantí va acceptar sortir cedit al mercat d'hivern i se'n va anar al Galatasaray, que buscava un substitut a Muslera, lesionat.

I la resposta de Peña ha estat espectacular, fins al punt que a Turquia ja no descarten que continuï sent el titular quan torni Cuixera a l'equip. La progressió del porter blaugrana no està passant desapercebuda al Barça, que entén que Iñaki Peña podria assumir perfectament una de les places de la primera plantilla. L'altra, ja que Neto se n'anirà amb total seguretat, seria per a un porter més veterà, que podria compartir la titularitat amb Peña, mentre que Xavi es decanta per un dels dos.

ter stegen osimhen napoli penal fc barcelona efe

Ter Stegen va cometre un penal absurd en el Nàpols-Barça de l'Europa League / Europa Press

Arnau Tenas seguirà al Barça B

A la recambra, el Barça té Arnau Tenas, que amb només 20 anys està mostrant unes qualitats sota els pals del Barça B sorprenents. En el cas del porter de Vic, al club hi ha grans esperances, però se'l veu massa verd, per la qual cosa l'ideal és que la temporada que ve Tenas continués defensant la porteria del Barça B.

Si Ter Stegen s'acaba quedant al Barça, Iñaki Peña passarà a ser el seu suplent al primer equip, sempre que el porter alacantí l'accepti, ja que en el club creuen que el seu rendiment al Galatasaray provocarà que diversos equips de la primera divisió s'interessin a aconseguir la seva cessió.

 

Imatge principal: Marc-André Ter Stegen podria anar-se'n del Barça aquest estiu després d'estar firmant una temporada molt decebedora / Europa Press