La titular el jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona ha tornat a arxivar la investigació contra l’exfutbolista del FC Barcelona, Eric Abidal, per la donació de fetge que va rebre per part d’un cosí seu a l'Hospital Clínic de Barcelona. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, la jutgessa assegura que no s'ha acreditat cap mena de pagament al donant, un cosí de l'exinternacional francès. El cas ja s'havia tancat l'any 2018, un any després d'haver-se obert, però ara s'ha tornat a tancar després de no poder trobar cap pagament per part d'Abidal ni del Barça a Gerard Armand, el cosí del futbolista que va donar parcialment el seu fetge.

El cosí no té més patrimoni

S’ha tornat a tancar un cas que cuejava des de 2017 i que l’any següent ja s’havia tancat, però que diverses investigacions van obligar a tornar-lo a obrir. La reobertura instada per l'Audiència de Barcelona l'any 2019, després de la sol·licitud de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, ha tornat a trobar-se en un camí sense recorregut i ara s’ha tornat a arxivar. Segons la magistrada no s'ha acreditat la comissió de delicte, més enllà de "meres conjectures o sospites" que veu "mancades de valor probatori" per sostenir la causa, assegura Olalla Ortega, la titular el jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona.

En la interlocutòria s’assegura que no s’ha pogut trobar cap prova o indici que acrediti, com havia defensat l’acusació, que Eric Abidal o un tercer, el FC Barcelona, hagués pagat a canvi del fetge de Gerard Armand, el seu cosí. La jutgessa assegura que si s’hagués produït constaria un increment del patrimoni, que no s’ha pogut localitzar, i que ara mateix tot són "sospites" o "conjuntures".

Tot i això, en la interlocutòria, Olalla Ortega també assegura que si bé una prova d'ADN no va poder confirmar que donant, Armand, i el receptor, Eric Abidal, fossin cosins, es pot arribar a entendre per la distància de relació que tenen. Segons la declaració del mateix Abidal, que va ser imputat en aquesta investigació, la mare del donant era la seva tieta i germana del seu pare.

“Comprar un fetge”

Cal recordar que tot plegat va iniciar-se després de ser intervinguda una conversa entre el president del FC Barcelona de llavors, Sandro Rosell, amb un col·laborador seu, Juan José Castillo, assegurant que li “comprarien” un fetge “il·legal” a Abidal. L’expresident del Barça va confirmar que les converses amb Castillo eren certes si bé va assegurar que en cap cas havien comprat cap fetge i que sobre les acusacions del seu interlocutor, d’haver “salvat la vida” a Abidal, va assegurar que Castillo és molt exagerat i que es referia que el club el va renovar tot i saber que estava malalt i que potser no podria tornar a jugar.