Més problemes per a Eric Abidal. Després de l'escàndol que va protagonitzar l'exjugador del Barça amb la seva dona Hayet Abidal i la jugadora Kheira Hamraoui, ara torna al primer pla mediàtic el cas de la seva donació de fetge. I és que, tal com avança El Confidencial, després de les anàlisis comanda pel jutjat de Barcelona que investiga el tràfic d'òrgans, l'Institut Nacional de Toxicologia no ha trobat evidències que Eric Abidal sigui familiar de Gerard Armand, el presumpte cosí que li va donar el fetge el 2012.

El mateix organisme apunta que hi ha indicis de culpabilitat dels implicats en l'assumpte. Cal recordar que el jutjat està investigant Eric Abidal, Sandro Rosell, expresident del Barça, i l'exdirectiu Juanjo Castillo, que en una conversa telefònica va afirmar haver-li comprat un fetge a Abidal. Davant de la gravetat del cas, la instructora del cas va demanar a Toxicologia que comprovés si Abidal i Armand tenien llaços de sang, com havien afirmat el club i l'entorn del futbolista.

Gerard Armand cosí Eric Abidal Europa Press

Gerard Armand, el donant d'Abidal / Europa Press

Abidal i el seu donant no són família

El cas es remunta al 2017, quan la policia va decidir obrir una investigació en detectar possibles irregularitats en la donació de fetge d'Eric Abidal, que es va dur a terme cinc anys abans. Tal com afirma El Confidencial, existeixen 4 enregistraments telefònics entre Sandro Rosell i Juanjo Castillo en els quals ambdós admeten que "van comprar un fetge il·legal" per a Abidal. A més, també afirmen que el donant de l'exjugador no era realment el seu cosí.

En explotar el cas, els investigats van afirmar que Abidal i Armand no era cosins germans, sinó que únicament compartien una àvia. El problema és que les anàlisis de l'ADN que es realitzen avui dia són capaces de trobar coincidències entre cosins tercers i quarts, i en aquest cas la conclusió és que no es pot acreditar que ambdues persones siguin família.

Abidal Sandro Rosell Europa Press

Eric Abidal i Sandro Rosell / Europa Press

Pendents dels comptes del donant

Perquè les autoritats permetin una donació d'òrgan d'aquest tipus, sense seguir la llista d'espera, és clau que hi hagi un parentiu entre el donant i el receptor, ja que se sobreentén que hi ha una estima familiar per cedir un òrgan de forma altruista a una altra persona. Tal com informa El Confidencial, "només 17 de les 1.219 intervencions d'aquest tipus que es van realitzar el 2017 van ser 'inter vius' i el 80% dels que es practiquen s'efectuen entre pares i fills". El cas d'Abidal, doncs, va encendre un llum d'alarma des del primer dia.

Mentre la investigació respecte de les escoltes i de les proves de l'ADN avancen aparentment en la mateixa direcció el jutjat espera la informació sol·licitada a França, on estan estudiant els comptes bancaris i el patrimoni de Gerard Armand, per comprovar si el donant va rebre o no algun tipus de contraprestació, com Rosell i Castillo diuen a les converses de telèfon.

 

Imatge principal: Eric Abidal, en la seva etapa com a secretari tècnic del Barça / Europa Press