Ja ha finalitzat la primera jornada de vuitens de final d'aquest Mundial de Qatar 2022. I ho ha fet sense sorpreses, ja que tant la selecció dels Països Baixos com la de l'Argentina, que partien com a favorites en les prèvies dels seus partits, han obtingut sense massa complicacions el seu bitllet per als quarts de final. En el primer partit del dia, els homes de Luois Van Gaal s'han imposat de manera clara als Estats Units (3-1) gràcies als gols de Memphis, Blind i Dumfires. En canvi, en el torn de les 20:00, l'Argentina de Leo Messi ha tret a col·lació la seva versió més sòlida contra el combinat australià per endur-se el partit per 2-1 amb els gols de Messi, que disputava el seu partit número 1.000 com a professional i Julián Álvarez

Amb aquests dos resultats, ja coneixem el primer enfrontament de quarts de final. Serà un estimulant Argentina-Països Baixos; un partit amb molta història, que serà la reedició de la semifinal del Mundial de Brasil 2014, eliminatòria que es van acabar enduent els argentins a la tanda de penals. Però a banda del que vam viure el 2014, ambdues seleccions ens han deixat altres partits que han entrat als llibres d'història de la Copa del Món com la final que va guanyar l'Argentina l'any 1978 en el seu propi estadi o el duel de quarts de final de França 98' que es van acabar enduent els neerlandesos gràcies a un majestuós gol de Dennis Bergkamp

Els Països Baixos desperten els Estats Units del somni americà (3-1)

La selecció dels Països Baixos ha estat la primera a progressar fins als quarts de final del Mundial de Qatar després de superar uns Estats Units (3-1) combatius tot i anar per sota des dels primers minuts. La primera, i de molt clara, l'ha tingut Pulisic, però el Capità Amèrica s'ha trobat amb un peu salvador de Noppert. Uns han perdonat, però els altres no. Havien transcorregut només 10 minuts de partit, que el blaugrana Memphis Depay ha marcat el primer i Daley Blind semblava sentenciar abans del descans.

No obstant això, amb res a perdre, els nord-americans han buscat el gol que els tornés a posar al partit i l'han trobat d'una forma inversemblant mitjançant Haji Wright, que ha fet confiar els seus amb la possibilitat de remuntar. Amb tot, han concedit massa espais en els minuts finals i Denzel Dumfries ha culminat el seu partidàs. Ja portava dues assistències, amb un gol. Daley Blind li ha tornat el regal del 2-0 i de carriler a carriler, el de l'Inter de Milà ha afusellat Matt Turner per segellar un triomf merescut i forjat per la dinamita ofensiva de la oranje.

Países Bajos celebra Mundial Qatar / Foto: EFE
Els jugadors dels Països Baixos han celebrat de forma efusiva els gols que els han donat la classificació / Foto: EFE

Messi lidera el triomf de l'Argentina contra Austràlia (2-1)

L'Argentina de Leo Messi estarà als quarts de final. Això sí, ha hagut de patir fins al final per aconseguir-ho; perquè malgrat tenir el partit controlat durant quasi 80 minuts amb un 2-0 que semblava decisiu gràcies als gols de Messi i Julián Álvarez, els australians s'han tret la por de sobre en el tram final del partit i han aprofitat un gol de rebot que s'han trobat quasi de casualitat per entrar al partit i inquietar la porteria argentina fins als darrers minuts de partit.

Ara bé, en aquest context, ha aparegut un altre dels noms propis de la nit: el Dibu Martínez. El porter de l'albiceleste ha acabat sent l'heroi inesperat de la nit en aturar una pilota que semblava gol o gol i que hagués suposat l'empat australià. D'aquesta manera, l'exhibició de Messi en el primer tram de partit i la solidesa del Dibu en els darrers minuts han regalat al combinat argentí la classificació per als quarts de final.

Messi Julián Álvarez Argentina EFE
Messi amb Julián Álvarez celebrant el primer gol de l'Argentina / Foto: EFE

Partits del 4 de desembre al Mundial de Qatar 2022

Els dos duels que viurem demà prometen ser igual de vibrants que els que hem viscut avui. En el primer torn, la França de Kylian Mbappé s'haurà de veure les cares contra una selecció polonesa que, tot i deixar sensacions pobres durant la fase de grups, té noms propis de primer nivell com Robert Lewandowski o Piotr Zielinski que poden complicar la vida a qualsevol selecció. Per altra banda, en el partit de les 20:00 tindrem a l'Anglaterra de Harry Kane i Jude Bellingham jugant-se un bitllet per als quarts de final contra el Senegal, un conjunt que promet donar batalla. Així doncs, haurem d'estar molt atents per conèixer el pròxim duel de quarts.