La selecció dels Països Baixos és la primera en progressar fins als quarts de final del Mundial de Qatar després de superar uns Estats Units (3-1) combatius tot i anar per sota des dels primers minuts. El blaugrana Memphis Depay ha marcat el primer i Blind semblava sentenciar abans del descans, però Haji Wright ha fet confiar els seus amb la possibilitat de remuntar abans del gol definitiu de Denzel Dumfries.

Pulisic perdona i Memphis afusella

Gairebé sense temps per assimilar totes les sorpreses i les jornades antològiques que s'han viscut en els últims dies, la ronda dels vuitens de final ha començat amb un duel menys èpic. A la jove i atractiva generació dels Estats Units se li ha quedat massa gran un escenari com aquest contra una selecció, la dels Països Baixos, que tot i haver passat de grups com a líder i amb set punts, també havia generat molts dubtes.

Memphis Depay celebra gol Países Bajos Mundial Qatar / Foto: EFE
Memphis Depay celebra el primer gol del partit / Foto: EFE

I aquests s'haurien pogut disparar en els primers minuts, quan Christian Pulisic ha perdonat una de les més clares pels nord-americans en tot el partit. Un mal posicionament de Blind ha propiciat que el Capità Amèrica rebés habilitat i sol un regal dins l'àrea, però el peu esquerre de Noppert ha pogut frustrar un inici immillorable de l'equip de les barres i les estrelles. I, si en un costat, el futbolista del Chelsea ha perdonat, a l'altre Memphis Depay no ho ha fet.

Dos gols calcats dels Països Baixos abans del descans

Una transició tan acadèmica com precisa de la oranje ha acabat amb una passada de Dumfries al punt de penal que el davanter del Barça ha enviat al fons de la xarxa al minut 10. Memphis s'ha estrenat en aquest Mundial i ha agafat el relleu de Gakpo, gran protagonista a la fase de grups. El gol ha suposat una dosi enorme de confiança pels neerlandesos i per Memphis, exageradament inspirat en una primera meitat que, quan pràcticament acabava, ha albergat el segon gol.

Memphis Depay Daley Blind Países Bajos Mundial Qatar / Foto: EFE
Memphis Depay i Daley Blind, dos dels golejadors neerlandesos a banda de Dumfries / Foto: EFE

En una replica del primer, també Dumfries ha assistit però, en aquest cas, per la sorprenent arribada de Daley Blind, que enviava el partit al descans amb un 2-0 que semblava sentenciar-ho gairebé del tot. A la represa, alternatives pels dos costats, amb Gakpo evitant sota pals el 2-1 i Matt Turner fent el mateix amb un possible 3-0. Amb el pas dels minuts, els Estats Units sabien que, sense res a perdre, necessitaven un gol per entrar de nou al partit i posar la por al cos dels Països Baixos.

Denzel Dumfries trenca les esperances dels nord-americans

I, poc després de fallar una ocasió claríssima, Haji Wright, una de les substitucions, ha marcat un gol inversemblant, amb una vaselina d'esperó que ni ell mateix esperava fer però que, al cap i a la fi, ha agitat i molt el partit. Però, amb espais, la selecció de Louis Van Gaal és gairebé imparable. I el partit li ha donat l'oportunitat a Dumfries d'arrodonir una actuació superba amb un gol. Blind li ha retornat el regal de la primera part amb una centrada perfecta perquè el futbolista de l'Inter de Milà certifiqués la classificació dels Països Baixos per als quarts de final.