Joan Laporta va arribar a la presidència del Barça amb un somriure, però en clau financera, no tenia cap motiu per estar alegre. Tot i això, amb la darrera entesa del club per vendre actius i la posterior injecció econòmica, tornen els motius per confiar en el pròsper desenvolupament del Barça en el futur.

El Barça somriu de nou

L'acord de BLM i la venda del 25% dels drets televisius dels partits de Lliga proporcionarà un total aproximat de 800 milions d'euros a l'entitat culer. Aquest capital es destinarà per pal·liar l'enorme deute del club, però com no podia ser d'una altra manera, també s'invertirà una part en la faceta esportiva.

Joan Laporta Barca EFE
Joan Laporta, durant una assemblea de socis compromissaris del Barça / EFE

Són diversos els retocs que necessita la plantilla blaugrana per tornar a competir entre els millors. El més important de tots, Robert Lewandowski, segueix encallat. Amb el cas de Raphinha, Joan Laporta és optimista per tancar l'operació en els pròxims dies. I un cop segellat l'acord amb el brasiler, es posarà fil a l'agulla amb els traspassos de César Azpilicueta y Marcos Alonso, futbolistes que no suposarien una gran inversió econòmica i que, a més a més, tindrien la predisposició de fer un canvi d'aires des de Londres cap a Barcelona.

El capritx de Xavi Hernández

Aquests són els fitxatges més viables. Tanmateix, Xavi Hernández sent especial devoció per un altre nom. Bernardo Silva és el futbolista que enamora al tècnic de Terrassa i el fitxatge del qual s'intentarà amb els ingressos que s'obtinguin de la cada cop més propera venda de Frenkie De Jong. Mundo Deportivo assenyala que el Manchester United apujarà la seva oferta a 70 milions d'euros més bonificacions després que la primera temptativa de fitxatge fos rebutjada pel Barça.

Xavi Hernandez Barca EFE
Xavi Hernández, donant indicacions als futbolistes del Barça / EFE

D'afegida, i recollint també publicacions anteriors de l'esmentada font, el Barça vol provar de fitxar Bernardo Silva seriosament tot i saber que la seva sortida de l'Etihad Stadium es presenta molt complicada. És clau per a Pep Guardiola i encara té contracte fins a l'estiu de 2025, la qual cosa faria que el seu traspàs no fos possible per menys de 75 milions d'euros.

Tot està per veure. L'operació és molt complicada pel seu cost, però el Barça també valora alternatives al portuguès. Caldrà veure quina és la distribució que fa el club del capital entrant i com es resol la qüestió de Frenkie de Jong. Tot pot passar.

 

Imatge principal: Mateu Alemany, director esportiu del Barça / Europa Press