El Barça va fer un pas molt important per intentar recuperar la normalitat econòmica que fa ja alguns anys que no té. La junta directiva, comandada per Joan Laporta, va demanar als socis l'aprovació per poder activar les famoses palanques econòmiques que suposaran uns ingressos vitals per al futur del club, i la van obtenir.

Van autoritzar el club a activar les palanques

Els compromissaris van donar la seva autorització per vendre un màxim del 49,9% del Barça Licensing & Marxandatge (BLM), l'empresa que s'encarrega dels productes oficials del club, i també per a la cessió d'un màxim del 25% dels drets televisius del club per als propers 25 anys. Pel primer, es pretenen ingressar uns 200 milions, mentre que pels drets de TV, aquesta quantitat seria del doble (200 milions per cada 10%, 400 en total).

Joan Laporta Barca EFE
Joan Laporta va explicar davant del Senat la necessitat d'aquests acords / EFE

L'import total ascendiria fins a uns 600 milions que, en paraules de Joan Laporta, és "el mínim" que necessita el club. I això es deu perquè actualment, els fons del club s'aproximen a aquests 600 milions, però en negatiu, com detalla el periodista Adrià Soldevila.

Una venda abans de final de mes

Primer, el Barça ha de tancar una d'aquestes palanques abans del 30 de juny, per tancar l'exercici econòmic amb beneficis. Sembla que la venda més propera és la d'un 10% dels drets de televisió a un fons d'inversió estranger per 200 milions d'euros, la qual cosa permetria tancar l'exercici en positiu.

Seria una part del treball, però el club continuaria econòmicament molt tocat. Per reflotar caldria esperar un mes més, fins al 31 de juliol. Aquesta és la data en la qual LaLiga i els clubs acordaran els límits salarials de la temporada 2022/23.

Per a aquell moment, Laporta haurà d'haver tancat, o gairebé, per poder incloure'-ho en els pressupostos del pròxim curs, les palanques restants. És a dir, la part que quedi d'aquest 25% de drets televisius i el 49,9% del BLM.

Robert Lewandowski celebra gol punys Europa Press
Robert Lewandowski no vol tornar a jugar amb el Bayern / Europa Press

Objectiu: complir el límit salarial

Si això succeeix, el Barça, per fi, aconseguirà tenir fons positius i estaria sanejat. Això, juntament amb la sortida d'alguns jugadors i rebaixes salarials com la de Sergi Roberto, encara que n'hi hauria d'haver alguna més, li permetria anar al mercat complint el límit salarial establert anteriorment, i sense haver de complir la regla de l'1/3.

A partir d'aquell moment, tant els Christensen i Kessié, que ja estan tancats, o per exemple Robert Lewandowski, quan s'acordi un preu de traspàs amb el Bayern, podran deixar de ser rumors per passar a ser fitxatges. De moment, segueix el treball de despatxos i a l'ombra.

 

Imatge principal: Robert Lewandowski, seriós durant un entrenament de Polònia / EFE