La precària situació econòmica del Barça el tornarà a obligar aquest estiu a buscar oportunitats de mercat, jugadors que acaben contracte per evitar haver d'afrontar un traspàs. La direcció esportiva controla una llista de jugadors que quedaran lliures el 30 de juny i un dels que més agraden és Mario Hermoso, de l'Atlètic de Madrid, el contracte del qual el 30 de juny. El central madrileny, de 28 anys, va aterrar en el club matalasser en el 2019, a canvi de 25 milions d'euros, i després de diverses temporades sent suplent, aquest curs s'ha fet amb la titularitat, la qual cosa ha augmentat l'interès en ell d'alguns de grans d'Europa.

El Barça vol reforçar la defensa, a la qual cosa s'afegeix que Hermoso pot jugar tant de central com de lateral dret, el que li converteix en una peça molt a tenir en compte. A més, el defensa coneix a la perfecció la Lliga espanyola, per la qual cosa no necessitaria temps d'adaptació.

Mario Hermoso / Foto: Europa Press
Mario Hermoso, en un partit de l'Atlètic de Madrid / Foto: Europa Press

De l'Espanyol a l'Atlètic per 25 milions d'euros

Format en les categories inferiors del Reial Madrid, Mario Hermoso va explotar definitivament la temporada 2015/16, cedit al Valladolid, on va rendir a un gran nivell. El Madrid el va recuperar i Hermoso es va fer amb la titularitat a la Castella, el que va convèncer l'Espanyol a posar 12,5 milions d'euros a sobre de la taula per fitxar-lo. I en el club blanc-i-blau, Mario Hermoso va acabar per fer-se un nom en l'elit, ja que va arribar a ser considerat un dels millors defenses del campionat.

Finalment, l'Atlètic de Madrid no ho va dubtar i va pagar 25 milions d'euros per Hermoso, que amb 23 anys era considerat un dels defenses amb més projecció d'Espanya. En el Metropolitano, però, el central mai no ha aconseguit ser indiscutible, a excepció d'aquesta última temporada. Sempre ha estat un jugador per a les rotacions, combinant l'eix defensiu amb el lateral. Amb 28 anys, doncs, té l'opció de canviar d'aires, una gran oportunitat que no desaprofitarà.

Deco Barça / Foto: EFE
Deco, director esportiu del Barça / Foto: EFE

Hermoso, amb ofertes importants

El Barça no ho ha dubtat i ha mogut fitxa, encara que falta per veure què opina Mario Hermoso, un jugador format en les categories inferiors del Reial Madrid i que va ser tot un referent en l'Espanyol. En el club blaugrana ho intentaran, en considerar que Hermoso seria un reforç de gran nivell per afrontar la pròxima temporada.

L'Atlètic de Madrid té la intenció d'oferir-li la renovació, encara que amb una rebaixa salarial, un gest que no acaba de convèncer Mario Hermoso, que té ofertes molt importants per canviar d'aires. Té la paella pel mànec, per la qual cosa no prendrà una decisió fins a d'aquí a unes setmanes.