El futur de Marc Márquez cada vegada pinta millor. Després de l'última intervenció quirúrgica a la que es va sotmetre a la Clínica Mayo de Rochester, als Estats Units, dona bones notícies sobre la seva recuperació i el seu retorn a MotoGP. El pilot català ha parlat al blog de Repsol i ha confessat que la situació actual la veu amb un "verd esperança".

Marc Márquez es confessa

"Verd esperança és la meva sensació actual ja que va ser el que em va provocar aquesta última operació: esperança. Perquè de la manera com estava pilotant i competint, no em veia gaire temps més sobre de la moto, potser un o dos anys més, però després de la intervenció a Rochester s'obre l'esperança que pugui continuar competint sense dolor i divertint-me", assegura Marc Márquez. Unes paraules dures d'escoltar per als amants del motociclisme, però que deixen una porta oberta a tornar a veure aquell Márquez ferotge als circuits de tot el món.

Marc Marquez EFE
Marc Márquez celebrant una victòria / Foto: EFE

"Ara ja estic força bé, perquè no hi ha dolor. Segueixo amb el braç immobilitzat, fent exercicis lleugers de mobilitat passiva, però anímicament em sento motivat, perquè les sensacions són bones, i il·lusionat de començar la recuperació així que els metges m'ho indiquin, per saber si el braç funciona com ha de funcionar", reconeix el pilot d'Honda.

A més, Márquez també reconeix que aquesta idea d'operar-se ja estava rondant des del mes de setembre de l'any passat. I veient que l'evolució de la fractura després de la tercera cirurgia no va anar com esperaven, han hagut de fer un pas endavant. "Em vaig adonar que les limitacions eren molt grans, encara que la meva idea era competir tota la temporada", explica Marc Márquez.

Marc Márquez serio Moto Gp Repsol Europa Press
Marc Márquez assegut / Foto: Europa Press

Comencen els entrenaments de Marc Márquez

Márquez també especifica que "el moment definitiu va arribar al voltant del Gran Premi de França, quan va estar tot preparat per fer un TAC en 3D i vam prendre la decisió de tornar a passar pel quiròfan". "Abans de l'operació estava molt animat, però les hores després vaig estar pitjor, per l'anestèsia i perquè hi havia dolor. Ho vaig passar malament dos o tres dies", afegeix el pilot d'Honda.

I tot i que Márquez diu que encara no pot començar la recuperació al 100%, degut a que estan esperant a una radiografia que li faran a les sis setmanes de l'operació, ara li toca gaudir de les vacances. I ha estat en aquest moment en el qual ha deixat veure l'espectacular cicatriu que llueix al seu braç dret.

Per acabar, Márquez ha detallat que està començant els entrenaments del braç esquerre i del tronc inferior, a més d'aprofitar els dies per seguir en contacte amb l'equip Repsol Honda i parlar amb pilots que han passat una situació similar. I ha acabat explicant que té com a referent el tennista Rafa Nadal, sempre superant-se davant de qualsevol situació per molt adversa que sigui. A tot això, Marc Márquez vol tornar a competir com més aviat millor. Serà abans del final de la present temporada. I tota la graella de MotoGP l'espera amb els braços oberts.

 

Imatge principal: Marc Márquez assegut al seu box / Foto: Repsol