Marc Márquez va donar la sorpresa el cap de setmana passat a Mugello, en el Gran Premi d'Itàlia, en anunciar que aquella seria la seva última cursa, abans de tornar a ser operat, per quarta vegada, del seu húmer dret, per intentar recuperar-se definitivament.

Operat sense complicacions a Minnesota

Márquez va explicar que es desplaçaria als Estats Units per ser intervingut quirúrgicament, i així ha estat. El vuit vegades campió del món, sis d'elles en la categoria reina ha estat operat satisfactòriament a la Clínica Mayo de Rochester (Minnesota) per l'equip mèdic de Joaquín Sánchez Sotelo, que ha considerat que l'operació ha estat un èxit i que Márquez ja pot començar la seva recuperació.

Marc Márquez seriós Moto Gp Repsol Europa Press
Marc Márquez, seriós / Europa Press

La intervenció ha durat tres hores i en la mateixa s'ha realitzat una osteotomia humeral que s'ha desenvolupat de forma satisfactòria, en no existir cap complicació, per la qual cosa Marc Márquez ha pogut entrar immediatament en fase postoperatòria del seu tractament a la mateixa Clínica Mayo, segons indica l'equip Repsol Honda en un comunicat.

Márquez, de moment, romandrà als Estats Units durant els propers dies per garantir la seva recuperació postoperatòria immediata, abans de tornar a Espanya per continuar amb la seva rehabilitació.

No hi ha data per al seu retorn

"Avui hem operat l'húmer dret de Marc Márquez. La intervenció ha durat aproximadament tres hores i malgrat la complexitat, el resultat final ha estat satisfactori", ha explicat Sánchez Sotelo, president de la Divisió de Cirurgia d'Espatlla i Colze de la Clínica Mayo.

La cirurgia ha consistit en l'extracció dels dos cargols proximals de la placa posterior col·locada prèviament pel doctor Samuel Antuña el desembre de 2020, seguida d'una osteotomia humeral rotacional. L'esmentat procediment consisteix a realitzar un tall transversal de l'os humeral per rotar l'húmer al llarg del seu eix i la quantitat de rotació externa realitzada avui ha estat d'aproximadament 30 graus", explica Sánchez Sotelo.

"L'húmer s'ha estabilitzat en la nova posició mitjançant una placa anterior amb múltiples cargols. La cirurgia s'ha completat sense incidents", assegura el cirurgià, qui ha acabat dient que li agradaria "desitjar-li a Marc Márquez una ràpida recuperació i un exitós retorn a la seva carrera professional". Un retorn que encara no té data, ja que Márquez i Honda ja van anunciar que, com a mínim, no tornaria fins a 2023, una vegada conclogués aquest Mundial.

 

Imatge principal: Marc Márquez, pilot de Repsol Honda, content / Europa Press