Ja feia bastants dies que no teníem novetats sobre l'estat físic de Marc Márquez. Després de la seva última operació al braç, que el va fer perdre el Gran Premi de Catalunya de MotoGP i és seriós dubte per al que queda de temporada, no hi han hagut noves informacions respecte a la lesió. Aquest dijous, però, ja ha anunciat que tot va bé i que comença a fer els primers passos en la seva recuperació.

Marc Márquez, amb cabestrell

Feia setmanes i diverses curses que la lesió al braç dret, que arrossega des del 2020, li impedia córrer amb normalitat. Les molèsties s'havien convertit en habituals. I tant els metges, com ell i el seu equip van decidir que tornés a passar per quiròfan, la que seria la quarta ocasió de Márquez a la sala d'operacions per la mateixa lesió.

Tres hores d'intervenció a la Clínica Mayo de Rochester (Minnesota) per fer-li una osteotomia humeral. Això va ser el passat dia 3 de juny. I va veure el GP de Catalunya des de l'habitació de l'hotel als Estats Units.

En els últims dies s'ha mostrat a les xarxes socials amb cabestrell ja sigui amb els seus gossos o a la piscina. Fent vida relativament normal després d'una nova intervenció quirúrgica.

Comença el compte enrere per a Marc Márquez

Però aquest dimarts ha començat el compte enrere de veritat per tornar-lo a veure sobre una moto. Les previsions inicials deien que era complicat que fes algun entrenament sobre una Honda aquesta temporada, i menys que competís en alguna cursa. Però els pilots estan fets d'una altra pasta.

De moment, ja ha ensenyat a través de les xarxes socials els seus primers entrenaments: fer exercicis a la piscina i sortir a caminar. I ha compartit un missatge amb una imatge seva, a banda d'un vídeo amb els seus gossos. Marc Márquez fa els primers passos mirant el retorn a la competició cada vegada de més a prop.

I encara que tothom espera Márquez per al 2023, segur que ell vol tornar ni que sigui al final de l'actual temporada. De moment, també es perdrà aquest cap de setmana el Gran Premi d'Alemanya al Circuit de Sachsenring, on ha guanyat totes les curses que ha disputat des del 2010.

 

Imatge principal: Marc Márquez sortint a caminar / @marcmarquez93