Sí al futur, la precandidatura de Víctor Font, ha anunciat aquest dijous la incorporació de Marc Duch, el president de Manifest Blaugrana i portaveu de la moció de censura contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, Si Font s'acaba imposant a les eleccions del proper 24 de gener, Duch serà l'enllaç entre el FC Barcelona i els diferents grups d'opinió que conviuen dins del barcelonisme. "Ens proposem d'impulsar el diàleg entre el club i els seus socis, posant-los al centre de la vida de l'entitat. Volem canviar el model de govern del Barça i que els seus propietaris siguin escoltats i participin en la vida social del club. Hem preparat un projecte que va molt més enllà del vist fins avui", ha afirmat Marc Duch després d'anunciar la seva vinculació a la precandidatura de Víctor Font.

Duch, que va afirmar que no participaria a les eleccions, explica els motius del seu canvi d'opinió

Marc Duch, que en el passat havia afirmat que no formaria part de cap candidatura per a aquestes eleccions, ha decidit explicar a través del seu compte de Twitter perquè ha canviat d'opinió en tan poc temps. "Tinc la fortuna de poder estar en contacte amb els equips de campanya dels precandidats que, per una raó o una altra, consideren oportú explicar-me el seu projecte. Aquesta situació m'ha permès poder tenir accés i conèixer amb cert detall tant algunes de les persones que els han de tirar endavant, com els projectes en si mateixos", ha afirmat Duch.

"No he trobat a cap candidatura el nivell d'autoexigència, de profunditat, de rigor, d'elaboració i de capacitat professional que he trobat en Si al futur. Això no significa que la resta de candidatures que he pogut conèixer no siguin bones. De fet, ho són, i algunes són molt bones", ha afegit.

Marc Duch moció censura / Sergi Alcàzar

Marc Duch, en el centre de la imatge, el dia en el qual|que s'entregaon les firmes a favor de la moció / Sergi Alcàzar

Duch, a més, emfatitza que la confiança que Víctor Font li ha mostrat ha estat clau per fer el pas. "La permeabilitat que ha mostrat 'Sí al futur' amb les meves propostes i la confiança que m'han fet en els últims 3 mesos han estat fonamentals per decidir-me a fer aquest pas. Crec que la situació del club demana que tots posem el millor del nostre repertori a disposició de l'entitat, i així ho entén també Víctor Font donant cabuda per desenvolupar-se a aquells que considera que tenen coses per aportar al club".

Jordi Farré afirma estar a prop d'aconseguir les signatures necessàries

El precandidat ha presentat aquest dijous el seu projecte referent a l'Espai Barça, un acte en què ha assegurat estar a prop d'aconseguir les signatures necessàries per convertir-se en candidat, un tall, això sí, al qual encara no ha arribat. "Si dilluns presentem les signatures i cal aturar les eleccions, la primera fase ja ha d'estar superada. No sé si jurídicament són etapes divisibles, però si cal parar, que sigui després de dilluns", ha afirmat Farré en referència al debat sobre si cal parar o no el procés electoral.

Pel que fa a l'Espai Barça, Albert Vilalta, el responsable del projecte de la precandidatura de Farré, ha explicat que la seva base se centra en la concessió de l'explotació de l'Espai Barça. "El benefici net anual seria d'uns 112 milions d'euros. Aquest projecte marcarà el futur del club i serà la salvació econòmica".

 

Imatge principal: Marc Duch, amb Jordi Farré, en el lliurament de les frmas a favor de la moció de censura / EFE