El Reial Madrid no pot passar de l'empat contra el València en un partit boig i es deixa els primers dos punts de la temporada (2-2). Marco Asensio, amb un doblet i una altra exhibició, torna a reivindicar-se com a titular.

El futbol del futur

Zinedine Zidane ha hagut d’improvisar una parella de centrals per les baixes de Raphael Varane, Sergio Ramos i Jesús Vallejo. Casemiro ha estat l’elegit per jugar al costat de Nacho Fernández. Tot i els canvis, el Madrid sortia amb un onze de plenes garanties. Sense Cristiano Ronaldo, sancionat, Gareth Bale i Karim Benzema han estat els dos davanters.

El plantejament dels valencians, renovats amb Marcelino García Toral a la banqueta, ha estat molt atrevit. Però una errada en la sortida de pilota ha condicionat els seus primers minuts. Marco Asensio, la joia del Santiago Bernabéu, ha tornat a demostrar que el futur és seu. El migcampista de 21 anys ha recollit la pilota per conduir fins a la frontal de l’àrea i fer l’1-0 amb un xut ajustat al pal. Imparable. Demostració de poder.

El Madrid no havia necessitat exprimir-se per avançar-se però el València ha demostrat que aquesta temporada no està dissenyat per arrossegar-se cada cap de setmana. La seva reacció ha estat gairebé immediata. Amb una gran jugada combinada, Toni Lato, lateral dret de 19 anys, ha assistit Carlos Soler, migcampista de 20, perquè aquest empatés des de l’àrea petita. Un gol fabricat a les categories inferiors.

L’1-1 ha esperonat els de Zidane, que han tornat a demostrar voracitat per atacar i finalitzar cada una de les jugades que arribaven a l’àrea del porter Neto, un dels millors del València. La falta d’encert de Benzema ho ha deixat tot obert per a la segona part.

Asensio no pot amb tot

El València ha seguit el mateix guió, conscient que tornaria a tenir ocasions si seguia tan ben plantat sobre el camp. Al Madrid li costava molt trenar jugades. Isco s’ha quedat a la banqueta i ha entrat Kovacic per disputar una guerra al mig del camp que guanyava Kondogbia, un nouvingut.

Simone Zaza, davanter italià, ha fallat l’ocasió més clara dels valencians però això no els ha deprimit. L’equip ha seguit anul·lant el Madrid, impecable en defensa i animant-se amb el pas dels minuts. Els de Zidane no trobaven la solució i desesperaven una afició que evidenciava el seu malestar amb xiulets a Bale.

El València aprofitava que el Madrid estava partit per apropar-se a l’àrea de Keylor Navas. Un llançament de falta de Dani Parejo ha estat el preludi de l’1-2. Kondogbia, fitxat per jugar de migcampista defensiu, ha creuat tot el camp per plantar-se al punt de penal, recollir una pilota i ajustar-la al pal de Navas. Remuntada. El Madrid tenia 13 minuts per intentar sumar almenys un punt.

I ho ha aconseguit gràcies a Marco Asensio, que ha aprofitat una falta per situar el 2-2. Una exhibició de recursos. A més, el mateix futbolista, ha liderat la resurrecció final del Madrid, tan particular en els últims minuts al Bernabéu. Benzema ha tingut el 3-2 però ha tornat a fallar.

Un partit de moltes alternatives que acaba amb la primera ensopegada del Madrid.