Luis Enrique deixa de ser l'entrenador de la selecció espanyola. Després de mesos fora del combinat espanyol per problemes personals, el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ho ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa.

La decisió de deixar ser l'entrenador ha estat del Luis Enrique i ara al càrrec l'ocuparà Robert Moreno, el segon de l'extècnic blaugrana i que ha estat vinculat amb l'asturià durant nou anys. "He de donar les gràcies a Luis Enrique, que s'ha comportat d'una manera de 10 amb la selecció", ha assegurat Rubiales.

La RFEF dona suport a Luis Enrique i li deixa les portes obertes

Des de la RFEF han volgut donar tot el suport a Luis Enrique i li han deixat la porta oberta per un possible retorn: "Estem units amb ell, fa una estona he parlat amb ell i sempre tindrà les portes de la Federació i la selecció obertes", ha explicat Rubiales.

La decisió de posar Robert Moreno com a entrenador no és provisional. I és que en la roda de premsa d'aquest dimecres, Rubiales i el director esportiu de la Federació, José Francisco Molina, han assegurat que el català serà el responsable de la classificació per l'Eurocopa de 2020, de disputar-la i de guanyar-la.

La decisió ha estat de Luis Enrique

Rubiales i Molina es van reunir amb Luis Enrique a Barcelona per parlar de la situació de l'asturià i ambdós han afirmat que "l'únic del qual es va parlar va ser de la confiança que teníem en ell, de la tranquil·litat i d'esperar esdeveniments".

Robert Moreno Luis Rubiles Molina RFEF EFE

La intenció de la RFEF era esperar a Luis Enrique, però el punt d'inflexió ha estat en els últims dies quan l'asturià ha decidit deixar el combinat espanyol. "Ho ha plantejat ell i nosaltres hem buscat la millor solució", ha assegurat Rubiales. 

Luis Enrique ha volgut escriure una carta de comiat i en ella ha comentat que "Pel fet que els motius que em van impedir desenvolupar amb normalitat les meves funcions com a seleccionador des del passat mes de març continuen avui dia he decidit deixar el càrrec".