Luis Enrique Martínez deixa de ser seleccionador espanyol de futbol després de renunciar al càrrec. La notícia ha estat anunciada oficialment aquest dimecres en una roda de premsa encapçalada per Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, José Francisco Molina, director esportiu de la selecció espanyola, i Robert Moreno, nou entrenador d'Espanya.

El ja exseleccionador espanyol i exentrenador del Barça, del Celta i de la Roma, ha abandonat el càrrec per motius familiars que l'han obligat a deixar de banda les seves funcions en la direcció del combinat espanyol en els últims tres mesos.

L'entrenador ha escrit una carta, que s'ha publicat al web oficial de la selecció espanyola de futbol, en què s'acomiada del càrrec tot agraint als responsables de la RFEF per "la confiança i la comprensió mostrada". També ha donat gràcies al personal tècnic, com també als futbolistes que l'han acompanyat durant aquest últim any, i a la premsa per la "discreció i el respecte per la situació".

D'aquesta manera s'acaba l'etapa de Luis Enrique al capdavant de la selecció espanyola. El seu relleu serà el català Robert Moreno, que en els últims nou anys ha estat el segon entrenador del tècnic asturià.

Carta de comiat de Luis Enrique Martínez

Debido a que los motivos que me impidieron desarrollar con normalidad mis funciones como seleccionador desde el pasado mes de marzo continúan a día de hoy he decidido dejar dicho cargo.

Todo mi agradecimiento a los responsables de la RFEF por la confianza y la comprensión mostrada.

Agradecer especialmente a todos las personas que forman parte del staff y los jugadores por su profesionalidad. Sin olvidarme de los medios de comunicación por vuestra discreción y respeto por la situación.

Gracias de corazón,

Luis Enrique Martínez García
19 de junio de 2019