La baixa per motius familiars de força major de Luis Enrique provoca que el seu segon, el català Robert Moreno, sigui el nou entrenador de la Selecció espanyola.

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, ha anunciat en roda de premsa que Moreno es farà càrrec de l'equip i complirà el contracte que s'havia signat amb Luis Enrique. Si res es torç, doncs, la mà dreta de l'exentrenador del Barça assumirà el càrrec fins que conclogui l'Eurocopa de l'any 2020.

Moreno ha volgut agrair la confiança que li han transmès Rubiales i José Francisco Molina, director esportiu de la RFEF, tot i que ha matisat que l'oportunitat li arriba per circumstàncies que mai hauria desitjat. "Volia ser primer entrenador, però no d'aquesta manera", ha dit.

robert moreno espanya efe

EFE

L'entrenador català ha assegurat que ell i el seu equip intentaran honrar la feina que fins ara havia dut a terme Luis Enrique i que intentaran guanyar l'Eurocopa. "No puc garantir que guanyarem, però sí que ho donarem tot", ha explicat.

El propi Moreno s'ha encarregat de deixar clar que compta amb l'aval de Luis Enrique, motiu pel qual ha decidit "acceptar el repte". "Ell hi estava d'acord i el seu suport ha estat clau", ha dit.

Una de les crítiques amb les quals haurà de conviure Moreno és que no té experiència al primer nivell com a primer entrenador. Segons ell, però, aquest fet no serà un inconvenient. "He intentat ser una esponja durant 9 anys amb Luis Enrique i he extret tot el que m'ha pogut aportar", ha matisat.

Primer català des d'Artigas

Moreno serà el setè entrenador català de la història de la Selecció espanyola. El de l'Hospitalet segueix els passos de Salvador Artigas, Domènec Balmanya, José Luis Lasplazas, Ricardo Zamora, Ricardo Cabot i José Rosich. 

Feia 40 anys que un català no es feia càrrec del combinat espanyol. L'últim va ser Artigas, un barceloní que el 1969 va dirigir 4 partits de La Roja.

Entrenadors catalans de la selecció espanyola de futbol
Entrenador Anys Partits
Robert Moreno 2019 4
Salvador Artigas 1969 4
Domènec Balmanya 1966-1968 11
José Luis Lasplazas 1959-1960 12
Ricardo Zamora 1952 2
Ricardo Cabot 1925 2
José Rosich 1924 1