A mesura que avancen les generacions de futbolistes, cada cop hi ha més casos de jugadors que podrien ser seleccionables per Espanya i per una altra selecció. Casos recents com el de l'exblaugrana Munir El Haddadi o el d'Abde Ezzalzouli escollint jugar pel Marroc en lloc de per la Roja han encès les alarmes pel que fa al futur de Brahim Díaz.

Luis de la Fuente, nou seleccionador d'Espanya, té clar que Brahim pot ser una peça clau per als seus plans de joc i, tenint en compte que ha inclòs el seu nom a la prellista per als partits de classificació per a l'Eurocopa 2024, queda clar que el preparador de La Rioja compta amb ell de cara al futur. No obstant això, el futbolista malagueny, nascut i desenvolupat al planter del Màlaga per després fer el salt a la del Manchester City, té arrels marroquines i podria canviar el seu destí si decideix defensar els colors dels 'Lleons de l'Atlas'.

Brahim Díaz Milan / Foto: Europa Press
Brahim Díaz, celebrant un gol amb la samarreta del Milan / Foto: Europa Press

Brahim Díaz ha de prendre una decisió

Segons ha assegurat el diari As, Walid Regragui, seleccionador del Marroc, ha tractat de convèncer l'actual futbolista del Milan d'escollir jugar amb la seva selecció. A priori, l'estil de joc de la selecció espanyola li és més favorable perquè Brahim es tracta d'un hàbil mitjapunta que es podria desenvolupar també com a extrem, però Regragui té a favor seu la carta de l'actuació de la seva selecció al Mundial de Qatar 2022.

El combinat nord-africà va fer història com el conjunt d'Àfrica que més lluny arriba en una Copa del Món, i després d'eliminar a autèntiques potències com ho són Espanya o Portugal, va acabar per quedar-se sense medalla, però amb el reconeixement d'un quart lloc molt difícil de superar.

Marruecos celebra classificación semis manteo Walid Regragui / Foto: EFE - Abir Sultan
Futbolistes del Marroc, mantejant Walid Regragui després de la classificació a semifinals del Mundial de Qatar 2022 / Foto: EFE - Abir Sultan

La llista de Luis de la Fuente, a la llum el pròxim 17 de març

Segons l'esmentada font, transcorren hores clau per saber quina samarreta s'enfundarà Brahim Díaz de cara al futur. Amb tot, la seva decisió, encara que el jugador ha mantingut secretisme absolut de les conversacions, o bé la farà públic el mateix Brahim, o bé se sabrà en qüestió d'unes hores.

El cas és que Walid Regragui lliurarà la seva convocatòria final aquest mateix dilluns, mentre que ja de cara a divendres, Luis de la Fuente ho farà amb els seus escollits. Cap escenari és descartable, ja que a banda que a la prellista d'Espanya hi ha noms revolucionaris, cal tenir en compte que el nou líder de la Roja ha descartat pilars de l'última dècada com ho han estat Sergio Busquets i Sergio Ramos.