L'adaptació futbolística de Robert Lewandowski al Barça ha estat gairebé perfecta. Encara que, a nivell global, el seu equip no hagi aconseguit els objectius europeus, ningú no discuteix la importància que té el polonès per a l'equip de Xavi Hernández. Cinc gols a Champions League, i 13 en lliga, competició de la qual és el màxim golejador, parlen per si sols. Ja és un ídol al Camp Nou, i tant els seus companys com el seu entrenador, quan són preguntats per ell, només fan que acumular elogis.

Sergi Roberto es cola en el clan d'amics de Robert Lewandowski

Però, sempre que es produeix un canvi de feina, de lloc de residència i, en definitiva, de vida, també es requereix un procés d'adaptació a l'entorn, no només al treball. I en aquest aspecte són molt importants els companys, aquests que compartiran el dia a dia, els viatges, les concentracions, i les alegries i les frustracions. I, en aquest aspecte, sembla que també es troba molt a gust. Com era gairebé lògic, té molt bona relació amb jugadors que provenen de països propers a la seva Polònia, com amb l'alemany Marc-André Ter Stegen o el neerlandès Frenkie de Jong.

Sergi Roberto Robert Lewandowski Barça gol / Foto: @sergiroberto
Sergi Roberto i Robert Lewandowski celebren un gol del Barça / Foto: @sergiroberto

De fet, els tres, amb les seves respectives parelles, van publicar una imatge on se'ls veia gaudint d'un sopar en algun restaurant barceloní, però en aquest sopar hi havia una altra parella. Podia semblar lògic que fos el danès Andreas Christensen, per exemple, però res més lluny de la realitat. El jugador que s'ha "colat" en el grup de Lewandowski és Sergi Roberto. El lateral, com un dels capitans de l'equip, ha facilitat la integració del seu nou company, i tant ell com la seva parella Coral Simanovich també llueixen els seus somriures en aquesta imatge.

Va renovar a la baixa i sol una temporada

Sembla que Roberto és un dels grans suports de Lewandowski tant dins com fora del vestidor, però no hi ha res garantit que quin a ser-ho durant els propers anys. Perquè, encara que el de Reus va renovar l'estiu passat, ho va fer per només una temporada acceptant una gran reducció del seu salari. Aquesta temporada, quan començava a guanyar regularitat i jugar bons partits com contra el Athletic Club, que fins i tot va acabar premiat amb un gol, es va lesionar. En espera de veure com torna, i si pot fer-se un lloc a l'equip de Xavi hernández una altra vegada, el seu futur continua sent una incògnita.

ascensor barça
Les quatre parelles d'aquest sopar, en un ascensor / Foto: instagram

Ell sempre ha dit que vol retirar-se al Barça, i que no posarà problemes. Així ho va demostrar acceptant, sense problemes, aquesta reducció salarial. Si a l'estiu, tant el club com ell estan satisfets amb com s'ha desenvolupat la temporada, pot quedar-se. Si no, Roberto se n'anirà i Lewandowski haurà de buscar nous suports.