Una renovació menys. Després de blindar Ronald Araujo fins a l'any 2026, el Barça ha fet oficial aquest divendres la prolongació del contracte de Sergi Roberto per una temporada més, fins a 2023. La fitxa del reusenc era una de les marcades en vermell a la planificació esportiva de l'entitat, ja que, encara que va acceptar una rebaixa del sou del 12% l'any 2020, els seus emoluments seguien superant els límits salarials que Joan Laporta ha fixat per a la recuperació econòmica del club.

Sergi Roberto accepta retallar-se el sou fins a un 60%

I després de molts mesos de negociacions per tal d'arribar a l'entesa pel que fa a unes retallades de sou necessàries, el Barça, Josep Maria Orobitg - agent del futbolista - i el mateix Sergi Roberto, han acordat rubricar un contracte fins al mes de juny de 2023 que el retribueixi a raó de 5 milions d'euros anuals.

D'aquesta manera, el polivalent futbolista català passarà a percebre un 60% menys dels 12 milions d'euros a l'any que cobrava fins ara. I amb aquesta renovació, l'única vinculació contractual que caducaria el pròxim 30 de juny és la d'Ousmane Dembélé. Tot i això, el cas del francès sembla lluny d'acabar bé. Després d'encetar la guerra amb el seu representant, Moussa Sissoko, i d'apaivagar-la reprenent les conversacions, la junta directiva del Barça continua sense notícies pel que fa a la proposta de contracte que l'extrem francès té sobre la taula.

Sergi Roberto calentando Barca Europa Press
Sergi Roberto, durant un escalfament amb el Barça / Europa Press

Els capitans del Barça se sacrifiquen

L'esforç econòmic de Sergi Roberto no deixa de ser un exemple de compromís envers l'equip de la seva vida, ja que, en primera instància, l'entorn més proper del reusenc no acceptava tal davallada en la seva retribució. I és que, les últimes informacions que han apuntat la reticència del Barça a arribar a un acord amb CVC ho han canviat tot.

Arran d'això, i segons ha informat Deportes Cuatro, la junta directiva de Joan Laporta no descarta, com a mesura d'urgència, racionar novament els sous de la plantilla. Sigui com sigui, aquesta mesura no afectaria els futbolistes  recentment renovats com Ronald Araujo, Ansu Fati, Pedri o el mateix Sergi Roberto.

Laporta Sergi Roberto entrenament Barca FC Barcelona
Sergi Roberto i Joan Laporta, durant un entrenament del Barça / FC Barcelona

Així doncs, el Barça fa una altra passa amb rumb a la recuperació econòmica mitjançant la renovació de Sergi Roberto, i de passada, busca desajustar la massa salarial de la plantilla de cara a possibles arribades clau com la de Robert Lewandowski.

 

Imatge principal: Sergi Roberto, durant un escalfament amb el Barça / Europa Press