El Barça segueix millorant contra l'Athletic Club a la Lliga Santander (4-0) i ho ha fet gràcies a un increïble Ousmane Dembélé. L'extrem francès ha estat el gran protagonista del partit amb un gol i tres assistències.

10 minuts de vertigen del Barça

Un Barça amb canvis i més migcampistes no ha variat respecte a l'últim partit. L'embranzida del conjunt de Xavi Hernández ha seguit una nit més al Camp Nou. Amb Pedri González d'extrem dret, amb Frenkie de Jong de titular i amb Sergio Busquets tornant a l'11, a més d'Alejandro Balde al lateral esquerre i amb Eric Garcia a l'eix de la defensa.

Sergio Busquets entrada Sancet Barça Athletic Club
Sergio Busquets jugant contra l'Athletic Club / Foto: EFE

Aquest Barça és millor que el de fa unes setmanes i té una mentalitat molt més guanyadora. Però sobretot va al ritme de Dembélé, el seu far a dia d'avui. Quan el francès intervé, passen coses; i quan desapareix, la resta de l'equip també ho fa.

Precisament, gràcies a Dembélé s'ha aturat en sec la pressió i les ganes de l'Athletic. Al minut 12, xut del francès des de fora l'àrea que el porter Uani Simón rebutja, però la posterior centrada de Lewandowski ha estat rematada de cap a gol per Dembélé. El primer de cap que el francès ha fet amb el Barça i el segon de la seva carrera esportiva.

Però la cosa no s'acabaria aquí, ja que tal com va passar contra el Vila-real, uns minuts màgics del Barça han sentenciat el partit. Aquesta vegada han estat 10, ja que al 18, Sergi Roberto, com una bala, ha completat un contracop molt ràpid, amb assistència de Dembélé. I al minut 22, novament un elèctric Dembélé, ha assistit perquè Lewandowski marqués després de fer una mitja volta dins l'àrea.

Dembele remate de cabeza gol Barça Athletic Club
Ousmane Dembélé rematant la pilota en el moment previ al seu gol / Foto: EFE

Un Barça amb molt vertigen ha decidit el duel en un tres i no res. Després ha arribat el moment de contemporitzar i esperar que passessin els minuts sense més perill. El gran ensurt, un fort cop a l'adductor de la cama dreta de Gavi que ha obligat el jove futbolista culer a deixar seu lloc a Franck Kessié a la mitja hora de joc.

El duel estava convertint-se en un terreny ideal per a les exhibicions. Sergi Roberto, a banda del gol, impressionant recuperador. Balde, incansable i imprevisible. L'eix de la defensa format per Jules Koundé i Eric Garcia, impenetrable. Frenkie de Jong, fent la feina a l'ombra. I, fins i tot, Sergio Busquets semblava rejovenit. També cal destacar el paper de Marc-André ter Stegen, que per molts moments ha semblat un més dels 84.817 espectadors presents al Camp Nou.

Gavi lesión golpe aductor Barça Athletic Club / Foto: EFE
Pablo Gavi després de lesionar-se contra l'Athletic Club / Foto: EFE

Segueix l'exhibició de Dembélé

I han anat passant els minuts, ja a la segona meitat, i el Barça ha volgut regular. Tot i això, l'Athletic ha anat a buscar els gols i no s'ha donat per vençut. I el Barça s'ha atrevit a jugar a l'intercanvi de cops. Òbviament, amb Dembélé com a principal referent i termòmetre.

Una pilota al pal de Pedri al minut 53 ha estat el més destacat de l'inici del segon temps. I a falta de mitja hora per al final, entrada al camp d'Ansu Fati, Ferran Torres i Marcos Alonso, amb descans per a Lewandowski, Pedri i Koundé. I ben poc han trigat Ferran i Ansu en generar encara més perill. I al minut 73, gol de Ferran Torres, actuant de davanter centre, amb hat-trick d'assistències de Dembélé.

Ferran Torres Yeray disputa Barça Athletic
Ferran Torres jugant contra l'Athletic Club / Foto: EFE

I amb el 4-0 en el marcador, ja no hi ha hagut temps per a més. A falta d'un quart d'hora per al final ha debutat Pablo Torre a la Lliga, que ha entrat en el lloc d'un aplaudidíssim Dembélé. Una altra nota negativa, la lesió final a l'espatlla esquerra de Sergi Roberto. I el Barça segueix amb les victòries contra l'Athletic Club, que no guanya al Camp Nou en partit de Lliga des del 2011. I Ernesto Valverde que encaixa una sonora golejada en el dia del seu retorn al feu culer.