Declaració de principis de Ronald Koeman. En la seva primera roda de premsa com a entrenador del Barça, el tècnic holandès ha evitat parlar de noms propis, però sí que ha regalat dues sentències lapidàries: "Només treballaré amb gent que vulgui estar aquí i que vulgui donar el màxim al club. Si cal prendre decisions, les prendrem", ha dit.

El paper de Messi

Tot i que Koeman s'ha negat a valorar individualment la situació de cada integrant de la plantilla, l'holandès sí que ha parlat sobre Leo Messi, i és que, segons algunes fonts, l'argentí es va plantejar dir adeu al Barça després de la desfeta contra el Bayern de Munic.

"No sé si l'he de convèncer. És el millor jugador del món, per això vols tenir-lo al teu equip i no al contrari. Com a entrenador m’encantaria treballar amb ell i estaré contentíssim si vol quedar-se. A més té contracte. Cal parlar amb ell i prendre decisions", ha afirmat. Unes declaracions que deixen ben clar que Koeman compta amb el '10'.

Neteja al vestidor?

D'altra banda, Koeman no ha afirmat taxativament que vingui per fer una neteja al vestidor culer tal com s'havia especulat. "No vinc a canviar la columna vertebral. Un jugador de trenta anys no està acabat; cal saber si té gana. També hi ha gent de vint sense gana i capacitat de treball. Hem de buscar el millor equip per guanyar partits", ha assegurat.

Un dels pilars del seu nou Barça sens dubte serà Frenkie de Jong, a qui ja ha entrenat a la selecció holandesa. Sobre el '21', Koeman ha apuntat que "ha jugat molts partits, però no a la seva posició".

En qualsevol cas, el tècnic assegura que apostarà per La Masia. "Posarem els joves quan ho mereixin. Hi ha qualitat. El que aquest equip ha de canviar és la intensitat", ha dit.

La seva aposta

Finalment, Koeman també ha parlat sobre la seva aposta futbolística, i és que fins ara el tècnic no s'ha limitat a dibuixar un esquema concret repetidament. "Sóc holandès, als holandesos els agrada tenir la pilota. Sempre la vull tenir, jugar bé a futbol i guanyar els partits. Porto bastants anys d’entrenador, com a jugador he après moltes coses, tinc experiència i crec que estic capacitat. El futbol és per gaudir, això és el primer que diré als jugadors. Cal estar orgullós d’estar al Barça". 

Una aposta que el tècnic, que té dos anys de contracte, no variarà quan canviï el president a les eleccions del pròxim mes de març. "Només gastaré energia en coses que són a les meves mans", ha sentenciat.