No hi ha qui mogui Josep Maria Bartomeu. Després de la desfeta a Lisboa que va significar la fi de cicle, el president del Barça ha convocat les eleccions el primer dia de partit a partir del 15 de març de 2021, el que significa que no dimitirà i esgotarà el mandat. Aquesta decisió s'ha pres després d'hores de reunió d'una junta extraordinària en què els directius han donat suport a la proposta de Bartomeu.

El març és la data "més viable"

"La junta considera que aquesta és la data més viable per a la celebració d'aquests comicis. La junta entén que la convocatòria de les eleccions de manera immediata no és viable tenint en compte que el campionat de Lliga començarà el cap de setmana del 12 de setembre, i el marc derivat de la crisi de la Covid-19, tant en l'àmbit econòmic com social", ha escrit el club en el comunicat.

Bartomeu Barca EFE

La junta considera que el març és la data més viable

L'entitat blaugrana ha argumentat que les eleccions se celebren al mes de març per tal de "permetre un traspàs ordenat a la candidatura guanyadora, que disposarà d'un marge temporal suficient perquè pugui planificar la nova temporada 2021/2022". La idea de fer una remodelació institucional és que el canvi es produís ara, no la temporada 2021/2022.

"Canvis profunds" al primer equip

Per altra banda, el Barça ha anunciat que hi haurà "canvis profunds" en el primer equip per "revertir la situació esportiva" i hi haurà una "redefinició pressupostària" per fer front a les conseqüències que està deixant el coronavirus. A més, el club català pretén fer-se càrrec del tancament de l'exercici econòmic de la temporada 2020/2021.

Messi Busquets trist Barca EFE

El Barça necessita un canvi generacional

El primer canvi esportivament ja se sabia, però s'ha fet oficial aquest dilluns a la tarda, i és que Quique Setién ja no forma part de la disciplina blaugrana. El càntabre ha estat destituït i el més previsible és que el seu lloc l'ocupi Ronald Koeman.

La situació a can Barça segueix sent insostenible amb Bartomeu al capdavant. Cal un canvi generacional a la plantilla i eleccions com més aviat millor per fer foc nou, però molts aficionats no compartiran la decisió del president blaugrana i la seva junta de no fer un avançament electoral.

La convocatòria d'eleccions està pendent de l'Assemblea de Compromissaris, que està previst que se celebri el mes d'octubre. Uns compromissaris que hauran d'aprovar la liquidació econòmica de l'actual temporada i el pròxim pressupost de l'entitat. Si Bartomeu no té el suport de la massa social culer, no es descartaria la seva dimissió.

Bartomeu mascareta pistola Barca EuropaPress

Bartomeu no dimitirà com a president del Barça

Dels 14 membres de la junta directiva, 8 s'han presentat al Camp Nou, mentre que la resta s'han connectat a la reunió de manera telemàtica perquè no eren a Barcelona. Josep Maria Bartomeu, Jordi Moix, Javier Bordas, Xavier Vilajoana, Marta Plana, Jaume Carreter, David Vellver i Ramon Vidal-Abarca eren a les oficines del Camp Nou. També hi ha estat present el portaveu, Josep Vives.