A poc a poc, Jorge Mendes s'està obrint espai al vestidor del Barça. El prestigiós representant portuguès ha passat en poc temps de no tenir presència entre els jugadors blaugrana a anar guanyant pes, fins al punt de tenir ja en cartera a Ansu Fati, Alejandro Balde, Nico González i Francisco Trincao, amb l'afegit que també és el representant d'Adama Traoré.

Així com Ansu Fati va acabar a la seva agenda després d'arrabassar-se'l a Rodrigo Messi i Nico González en fer el mateix amb Pere Guardiola, en aquesta ocasió Jorge Mendes, com informa Culemanía, està temptant Gavi, una de les grans promeses del futbol mundial i, per tant, objectiu prioritari de l'agent de futbolistes més important del món. La notícia no ha agradat al Barça, que sap que amb Jorge Mendes pel mig les negociacions es tornen molt més complexes, com ja van viure, i van patir, en les converses per renovar Ansu Fati.

Gavi Barca Valencia EuropaPress

Gavi, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Europa Press

Gavi, temptat per Mendes

Gavi forma part en el dia d'avui de l'agenda de Footalent, l'agència que lideren Iván de la Peña i Ramón Sostres i que té entre els seus accionistes a Carles Puyol. Juntament amb Gavi, figuren un altre blaugrana, com Eric Garcia i Arnau Tenas, a més dels exjugadors del Barça Carles Aleñá i Adrià Bernabé. Per a l'agència, doncs, el nom de Gavi és fonamental, la qual cosa ha provocat que les trucades de Jorge Mendes no hagin agradat gens. Per sort per a De la Peña, Gavi està molt lligat a ell, ja que entén que gràcies a l'exjugador del Barça i de l'Espanyol ha arribat fins al primer equip del Barça, per la qual cosa sembla improbable que es vagi a produir una fuga.

No s'ha d'oblidar que la relació del Barça amb Footalent és molt bona, sobretot després de l'operació d'Eric Garcia, ja que el club va complir la seva paraula de fitxar el central del Manchester City, així com el jugador va apostar pel Barça quan tenia ofertes econòmicament més importants.

Joan Laporta EFE

Joan Laporta, president del Barça / EFE

Segueixen les converses per a la renovació

La trucada de Jorge Mendes es produeix en un moment vital per a la carrera de Gavi, que està en negociacions amb el Barça per renovar el seu contracte. L'andalús, encara menor d'edat, acaba contracte el 2023 i té una clàusula de 50 milions d'euros, la qual cosa ha provocat que diversos clubs europeus s'hagin posat en contacte amb el seu entorn per temptar-lo.

Al Barça creuen que Iván de la Peña mirarà pel bé del jugador, per la qual cosa apostarà perquè segueixi en el Camp Nou, mentre que Jorge Mendes podria moure fils per emportar-se'l a Anglaterra, on paguen salaris superiors, a més de l'habitual comissió. De moment, el club continua bastant tranquil, ja que sap que Gavi vol seguir, encara que la falta de firma continua generant certs temors, ja que les ofertes que estan arribant-li a Gavi són impossibles d'igualar pel Barça.

 

Imatge principal: Jorge Mendes cada vegada controla més jugadors del vestidor del Barça / Europa Press