Moments de molta incertesa al Barça, però no pel rendiment esportiu de l'equip. El club blaugrana té dificultats econòmiques i institucionalment arriben certs dubtes que s'hauran de solucionar en els propers mesos. El Barça necessita diners i també resoldre el fair play financer per poder incorporar nous futbolistes en el proper mercat de fitxatges d'estiu. I aquí apareix el primer gran problema culer.

Iñigo Martínez, la primera incorporació del Barça

Joan Laporta ja fa unes quantes setmanes que es va assegurar el fitxatge d'Iñigo Martínez, però és que ara està a punt de tancar-lo de manera oficial. Tal com informa Relevo, Laporta està a punt de confirmar la incorporació d'Iñigo Martínez de cara al proper estiu. Un defensa de perfil esquerrà que fa molta falta al conjunt blaugrana.

Iñigo Martínez pase atrás Osasuna Athletic Club / Foto: Europa Press
Iñigo Martínez jugant amb l'Athletic Club / Foto: Europa Press

Segons la mateixa informació, les dues parts ja han acordat la duració del contracte i el salari que tindrà. Tot a punt per confirmar el fitxatge. I és que és una incorporació més que necessària per a l'equip de Xavi Hernández, que té grans defenses centrals, però cap d'ells és esquerrà.

A Ronald Araujo, Jules Kounde, Andreas Christensen i Eric Garcia se li haurà d'afegir el central basc de l'Athletic Club. Un fitxatge que podria provocar una sortida dels quatre defenses actuals, ja que ara mateix les dues posicions de defensa central ja estan doblades, que és el que volia aconseguir Xavi Hernández.

Iñigo Martinez Athletic / Foto: Europa Press
Iñigo Martinez escalfant abans d'un partit de l'Athletic Club / Foto: Europa Press

El Barça no té pressa

Però els dubtes es fan presents. Ja fa uns dies el president de la Lliga, Javier Tebas, va assegurar que és "gairebé impossible que fitxin a l'estiu", referint-se al Barça. I és veritat que en els últims períodes de fitxatges ho ha tingut molt complicat per aconseguir fitxatges. El fair play financer ha estat el gran problema. Si no hi han ingressos, es redueix la capacitat de massa salarial. I el Barça, immers en una situació de crisi econòmica, està més a prop de reduir salaris que d'augmentar-los. I, en aquest cas, els fitxatges no entren en l'equació.

Tot i això, des del Barça primer volen apostar per resoldre les polèmiques actuals abans de pensar en el futur fair play financer. I, per exemple, solucionar el cas Negreira és prioritari. Però això no vol dir que des dels despatxos del Camp Nou no se segueixi treballant en possibles fitxatges i que Iñigo Martínez acabi sent la primera incorporació per a la propera temporada. A més, des del Barça saben que l'Athletic esperarà i que no serà un impediment en aquesta operació, ja que el central basc acaba contracte al final d'aquesta temporada i el seu desig és jugar al Barça.