El 2023 ja ha arribat i Íñigo Martínez continua sense renovar el seu contracte amb l'Athletic Club, per la qual cosa el central basc ja és lliure per tancar un acord amb el club que vulgui. El Barça, doncs, té via lliure per fitxar Íñigo Martínez, amb el qual fa setmanes que manté converses. "Íñigo i el seu entorn saben que l'Athletic vol comptar amb ell per al futur", ha afirmat recentment Mikel González, director esportiu de l'Athletic Club. A l'hora de la veritat, tanmateix, des de l'entorn del jugador asseguren que aquest acostament no s'ha produït, per la qual cosa tenen via lliure per estudiar altres opcions.

I el Barça és la destinació número 1 en la llista de preferències d'Íñigo Martínez, que quan encara era jugador de la Reial Societat ja va estar a prop de jugar en el Camp Nou. Ernesto Valverde, entrenador llavors del Barça, ho va demanar, encara que els temors de Javier Mascherano a acabar a la banqueta van poder més que la insistència del tècnic blaugrana. Íñigo Martínez es va quedar en la Reial Societat, per després fitxar per l'Athletic Club.

Iñigo Martinez Athletic / Foto: Europa Press
Íñigo Martínez, en un escalfament de l'Athletic Club / Foto: Europa Press

Íñigo Martínez, substitut de Piqué

Amb Araujo, Koundé, Christensen i Eric Garcia com a centrals del Barça, des de la direcció esportiva consideren que falta un cinquè jugador, més experimentat, per completar la posició. Aquest paper, que estava complint Gerard Piqué, s'ha perdut amb la retirada del català, per la qual cosa fa falta sortir al mercat. I en el Barça creuen que el jugador ideal és Íñigo Martínez, que domina el joc amb els peus i la col·locació, a més de ser una excel·lent futbolista en el joc aeri.

L'acord amb el futbolista és total, encara que Íñigo Martínez primer vol escoltar l'Athletic Club, al qual està molt agraït. El central vol sortir bé de San Mamés, per la qual cosa no farà cap pas en fals. Íñigo Martínez vol sortir bé de l'Athletic Club, encara que espera que l'entitat basca entengui que, a la seva edat, s'ha guanyat el dret a tancar la seva carrera esportiva complint el seu gran somni de jugar en el Barça.

Ernesto Valverde Athletic Club / Foto: EFE
Ernesto Valverde, entrenador de l'Athletic Club / Foto: EFE

A l'hivern, pràcticament impossible

L'opció que cada vegada està perdent més opcions és la d'avançar l'aterratge d'Íñigo Martínez per a aquest mercat d'hivern. En el Barça volien que el central basc fos el substitut de Gerard Piqué, encara que les condicions actuals no acompanyen. D'una banda, i més important, perquè econòmicament seria molt difícil incorporar un nou jugador, pel límit salarial imposat per la Lliga espanyola.

D'altra banda, l'Athletic Club no vol traspassar el jugador, malgrat ser conscient que el 30 de juny el perdrà a cost zero. Els de San Mamés no tenen temps per substituir-lo, per la qual cosa Ernesto Valverde ha demanat que Íñigo Martínez segueixi en el club, i si és possible per a més temps, doncs l'entrenador considera el central imprescindible per al projecte.