Íñigo Martínez va arribar a ser un fitxatge totalment tancat pel Barça. Encara que no hi va haver cap contracte firmat, sí que tenien un pacte verbal pactat des de fa temps. En concret, les converses es van iniciar l'estiu passat, abans que tanquessin la incorporació de Jules Koundé procedent del Sevilla. Era l'alternativa 'low cost' que controlaven per reforçar la rereguarda, però finalment va quedar descartat per la falta de pressupost.

No obstant això, li van prometre al central basc que tornarien a intentar-ho aquest estiu, aprofitant que el seu vincle amb el Athletic Club de Bilbao finalitza el mes de juny, i no té intenció de renovar-lo. I al gener van arribar a meditar seriosament la idea de presentar una oferta en ferm, després de la retirada de Gerard Piqué al novembre, però novament van decidir posposar aquesta opció, en conèixer les pretensions econòmiques del conjunt dirigit per Ernesto 'El Txingurri' Valverde.

Iñigo Martinez Athletic / Foto: Europa Press
Iñigo Martinez/ Foto: Europa Press

Però tot semblava destinat que Joan Laporta i Mateu Alemany anunciessin l'arribada de l'ex de la Reial Societat res més s'inaugurés el mercat estival. Una cosa que cada vegada sembla més complicada, després de revelar-se que Xavi Hernández ja no ho té tan clar. Creu que no és necessari, en haver trobat a Andreas Christensen un futbolista de completes garanties, i haver reconvertit Marcos Alonso en central.

Continuen meditant la possibilitat de fitxar a una estrella per millorar la parcel·la defensiva, en especial si Eric García acaba fent les maletes, una cosa que sembla molt probable, però tot fa indicar que Martínez ja no està entre els objectius. Una pèssima notícia per a l'internacional espanyol, que es mostrava molt il·lusionat amb el seu possible desembarcament en el Camp Nou. Per sort, no li faltaran alternatives, mentre que en San Mamés encara somien amb retenir-lo.

Tanmateix, ha aparegut un altre gegant de La Liga Santander disposat a allargar la mà a Íñigo.

L'Atlètic de Madrid comença a plantejar-se l'arribada de Martínez

Parlem de l'Atlètic de Madrid, que se sotmetrà a una profunda reconstrucció en el pròxim període de transferències, i un dels noms que és sobre la taula d'Enrique Cerezo és el d'Íñigo. Volen acabar amb els problemes defensius, i creuen que l'estrella del Athletic és una operació realment interessant, gràcies a l'experiència i la jerarquia que té.

El Barça, per la seva part, no farà cap esforç per evitar que acabi aterrant en el Civitas Metropolitano.