La catalana Jessica Vall ha aconseguit la medalla de plata en la prova de 200 metres braça dels Europeus de natació, que es disputen a Glasgow, i ha sumat el primer metall per a la delegació espanyola en l'especialitat de curses dels campionats.

Jessica Vall, de 29 anys, ha acabat amb un temps de 2:23.02 segons, a 1.71 de la guanyadora, la russa Yuliya Efimova. El bronze ha estat per a la britànica Molly Renshaw, mentre que Marina García, també catalana, ha acabat en la quarta plaça.

Vall, que va quedar-se a les portes del podi en els 100 metres braça, revalida la plata aconseguida fa dos anys en els Europeus de Londres, aleshores per darrere de la danesa Rikke Moeller Pedersen. En els de 2014 a Berlín la nedadora barcelonina es va penjar el bronze, com en els Mundials de piscina llarga de Kazan del 2015.

A la final d'aquest dimarts, Vall ha arribat a situar-se primera, just per davant de Marina García. En l'equador de la prova, ha baixat fins al tercer lloc, just després d'acabar el tercer llarg, ja amb Efimova al capdavant. En l'últim tram de la cursa, la barcelonina ha aconseguit remuntar per acabar aconseguint la plata.

La medalla serveix perquè Jessica Vall es reivindiqui davant l'absència de Mireia Belmonte, baixa en aquests Europeus per culpa dels vertígens. A Glasgow, ella és la líder.