Berta García és una de les tres alumnes que ha aconseguit la nota més alta de la selectivitat, amb un 9,9. La Berta, que està de vacances a Menorca, s'ha assabentat que era una de les millors notes de Catalunya perquè han trucat als seus pares i ja ha vist les notes. "M'esperava una bona nota, però estar al top de Catalunya tampoc", ha confessat. La jove ha explicat que l'examen de català va ser el que li va anar pitjor, tot i que, ha aconseguit una puntuació de 9,5. "Vaig fallar en una pregunta de vertader o fals d'un tema que no portava gaire bé, vaig posar una opció i era una altra", ha explicat en declaracions a TV3. Sobre el canvi de models d'examen de les PAU d'enguany ha assegurat que el que li va semblar més complicat va ser "els d'optativitat, els exercicis en si no eren molt difícils, però si és complicada l'optativitat, perquè has de saber tots els detalls". Alumna de l'Institut de Vilanova del Vallès, la Berta vol estudiar enginyeria biomèdica, que aplica els principis de la física i l'enginyeria al cos humà. "Hi ha moltes opcions, com per exemple, fer pròtesis, rellotges intel·ligents o marcapassos", ha detallat.

Berta Garcia, millor nota selectivitat a Catalunya
Berta Garcia, millor nota selectivitat a Catalunya / 'TV3'

L'estudiant amb millor nota de les PAU de Girona

Un alumne de l'institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell, al Baix Empordà, Iván Kapustin, ha tret un 9,8 a la selectivitat, i aconsegueix la millor nota de la demarcació de Girona i la quarta de tot Catalunya. L'estudiant assegura que el resultat "era inesperat, sobretot per la sensació que tenia sortint dels exàmens", que "no era exageradament bona", segons ha explicat en una conversa amb ElNacional.cat. A més, afirma que va començar més tard del previst a estudiar perquè no necessitava molta nota per entrar al grau que vol estudiar, Bioquímica. Encara, però no ha decidit si ho farà a Barcelona o Madrid i que ho decidirà els pròxims dies, tenint en compte diferents factors. 

Iván Kapustin, millor nota sele Girona
Iván Kapustin, millor nota selectivitat a la demarcació de Girona / ACN

Iván Kapustin ha arribat aquest migdia a l'institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell molt tranquil, una actitud que contrastava amb l'alegria desbordada amb què el rebien els professors de l'institut, felicitant-lo per la fita aconseguida. L'estudiant ha reconegut que l'atreu molt la biologia, però que els estudis a l'Estat són "massa genèrics" i hi ha moltes assignatures que no li interessen. Per això ha apostat per estudiar Bioquímica, que és "més específic" tot i que no sigui l'àrea que més li interessa i que sigui un àmbit massa específic en comparació amb Biologia. "A Espanya passes de carreres molt genèriques a d'altres molt específiques, no hi ha terme mitjà com en altres països d'Europa", ha explicat. Sobre el canvi de model, ha detallat que en general els exàmens no tenien gran dificultat, excepte a química que segons confessa és en el que va tenir pitjor sensacions va tenir després de l'examen, ja que les preguntes eren diferents i no hi havia cap model anterior amb el qual comparar. En preparar-se per a les PAU va dedicar més hores a estudiar les assignatures que més ponderen a la fase específica. Així doncs, va dedicar més hores a matemàtiques, química i biologia, però també a les "matèries que per naturalesa són més difícils com ara filosofia".

Puntuació de 9,3 a les PAU

A la demarcació de Lleida, la millor nota l'ha aconseguit la Claudia Sanllehí, amb una puntuació de 9,3. L'estudiant de l'Insitut Joan Brudieu ha explicat que amb el canvi de model la manera de preparar-se l'examen ha estat diferent "amb certa incertesa". En concret, ha detallat que el d'història era molt diferent, ja que, "algunes preguntes s'havien de raonar molt i això més difícil. Menys opcionalitat". L'examen on ha obtingut una nota més baixa ha estat el de llengua castellà, amb un 8,5, i, en canvi, el que ha aconseguit una millor qualificació ha estat a matemàtiques. La Claudia ha estudiat el batxillerat científic tecnològic, i encara no té clar el que vol estudiar, però dubta entre alguna enginyeria aeronàutica o telecomunicacions a la politècnica. 

Claudia Sanllehí, millor nota de Lleida a la selectivitat
Claudia Sanllehí, millor nota de Lleida a la selectivitat / Cedida