Holanda s'ha proclamat campiona de l'Eurocopa femenina davant la seva afició després de superar Dinamarca en una final trepidant i competida (4-2).

L'estadi del Twente (De Grolsch Veste), amb més de 30.000 espectadors, ha estat l'escenari d'un duel que ha començat amb un ritme frenètic. Quan tan sols s'havien disputat vuit minuts, hi ha hagut penal a favor de Dinamarca, que Nadim s'ha encarregat de transformar en gol.

L'empat no s'ha fet esperar i en la jugada següent el combinat holandès no ha perdonat: centrada lateral perfecta, que ha aprofitat la davantera Vivianne Mideiema.

La final ha estat intensa i ha deixat ocasions per a tots dos equips. Malgrat això, Holanda s'ha encoratjat i ha aconseguit avançar-se gràcies a un xut ajustadíssim de Lieke Martens. Però Dinamarca no s'ha fet enrere, i cinc minuts després ha establert el 2-2, obra de Pernille Harder, aprofitant la passivitat de la defensa.

El conjunt danès ha intentat aguantar l'empat, ben situat al camp, encara que patint les internades de les amfitriones. L'alegria de Dinamarca ha durat poc, ja que una vegada començada la segona part, Holanda ha aconseguit avançar-se, de nou, en el marcador. Gran llançament de falta de la capitana neerlandesa, que ha sorprès la portera Line Petersen amb un xut ras per desfermar els ànims dels aficionats locals.

El 3-2 ha obert el partit i ha deixat més espais. Dinamarca no tenia opció i només li quedava atacar per allargar la final i mantenir les opcions de títol, però ha estat Holanda qui ha disposat d'una altra ocasió claríssima.

La sentència no ha arribat fins als últims minuts quan la local Vivianne Miedema ha establert el 4-2 definitiu. Amb aquest triomf, Holanda trenca l'hegemonia d'Alemanya, que havia guanyat els últims sis Europeus.