El Barça ha superat el Girona en un derbi català memorable (0-2). El partit ha tingut de tot : ambient festiu, ocasions pels dos equips, tensió, agressivitat i, com no podia ser d'una altra manera, l'intervenció del millor del món. El duel de Montilivi -que per sort no s'ha disputat a Miami- ha servit per corroborar dues coses. La primera, que el Girona és un equip amb una mentalitat de ferro que no es rendeix mai. La segona, que mentre Leo Messi vesteixi de blaugrana, el Barça seguirà guanyant moltes lligues.

Semedo s’estrena i el Girona tira d’orgull

El Girona ha començat el partit seguint la mateixa estratègia utilitzada al Santiago Bernabéu: ser valent. A la casa blanca la seva personalitat es va traduir en un gol inicial del Choco, però contra el Barça les coses no són tan senzilles.

Només s’havien disputat 9 minuts de joc quan Nélson Semedo ha aprofitat una pilota morta a l’àrea blanc-i-vermella per fer el primer gol del Barça. Mentre el l lateral portuguès celebrava la seva primera diana amb la samarreta blaugrana, el Girona lamentava la seva falta de contundència defensiva.

semedo gol girona barça lliga @FCBarcelona

FC Barcelona

El primer cop de puny del Barça no ha tombat l’equip d’Eusebio i tampoc els ànims de Montilivi, que en aquesta ocasió s’ha vestit de gala per rebre el líder de la Lliga. Així, només cinc minuts després del gol de Semedo Pedro Alcalá ha gaudit d’una ocasió d’or per aconseguir l’empat. Àlex Granell –el millor del seu equip– ha penjat una pilota al cor de l’àrea de Ter Stegen i el central ha rematat desviat per ben poc.

L’ocasió gironina ha servit d’advertència al Barça. Si es volia endur el derbi català, hauria de marcar més d’un gol. I per aconseguir gols, ningú com Messi. L’argentí ha regalat una assistència en profunditat  a Coutinho, però el brasiler –negat un dia més– ha perdonat en l’u contra u davant Yassine Bono. No seria l’única ocasió blaugrana. En el minut 23, l’astre argentí ha fet aixecar Montilivi amb un xut des de fora l’àrea que ha fregat l’escaire dret de la porteria gironina.

A partir d’aquest instant, el teòric agermanament entre els dos clubs –si és que ha existit en algun moment– ha passat a millor vida. Bernardo ha estat el primer en veure la targeta groga, però després Lenglet, Busquets i Arturo Vidal també han estat amonestats per entrades força agressives. Especialment dura ha estat la del xilè, que ha posat la seva bota  a l’alçada de la cara de Granell.

I enmig de la batalla, el Girona ha tornat a perdonar. Cristhian Stuani s’ha plantat a l’interior de l’àrea del Barça i ha provat de batre Ter Stegen amb un xut creuat. El porter l'ha pogut desviar amb la seva cama, però el rebuig l’ha caçat Pere Pons. Montilivi ja cantava el gol del de Sant Martí Vell, però Piqué, providencial, ha refusat la pilota sota la línia de gol.

El millor del món també mulla a Montilivi

El segon temps ha començat tal com havia acabat el primer, és a dir, amb una ocasió d’Stuani. El pitxitxi blanc-i-vermell ha provat de batre Tr Stegen amb un xut potent des de la banda dreta de l’àrea, però el porter alemany li ha tornat a guanyar la partida.

I llavors, canvi de guió: Bernardo Espinosa, que ja tenia una groga, s’ha endut per davant a Luis Suárez en un contraatac blaugrana i ha estat expulsat. Montilivi ha entrat en ebullició, i és que la groga mostrada per Gónzalez Fuertes ha estat, si més no, rigorosa.

messi girona barça lliga efe

El fervor de la graderia i l’orgull de l’equip d’Eusebio ha permès que els blanc-i-vermells, durant uns minuts, juguessin tant o més bé que amb onze jugadors. Així, Stuani i Aleix Garcia han tornat a comptar amb ocasions de gol, però l’empat no ha arribat i el Barça s’ha agegantat. El miratge aviat acabaria.

En el minut 57 Arthur ha substituït Arturo Vidal i els homes d’Ernesto Valverde han començat a dominar el partit. Deu minuts després, el de sempre, ha sentenciat el xoc. Jordi Alba s’ha desmarcat en profunditat i ha regalat una nova assistència a Leo Messi, que amb tot el temps del món per pensar, ha superat Bono amb una subtil vaselina. Messi signava així el seu dinovè gol a la Lliga, el primer a Montilivi des que el Girona juga a primera.

A partir d'aquest moment, Barça i Girona han començat a pensar en els seus respectius partits de Copa, que tindran lloc dimecres i dijous. Blaugranes i blanc-i-vermells necessitaran dos gols per remuntar les eliminatòries contra Sevilla i Reial Madrid, i això s'ha notat en la intensitat del partit. Messi ha tornat a comptar amb una bona ocasió per fer el tercer, però en aquesta ocasió Bono ha estat providencial.

El Barça manté la distància de cinc punts sobre el seu immediat perseguidor, l'Atlètic de Madrid, i a més aconsegueix un rècord esperançador. Els blaugrana sumen 8 victòries consecutives a la Lliga, la millor ratxa des que Ernesto Valverde és l'entrenador de l'equip. L'altra cara de la moneda és el Girona. Tot i que el joc dels blanc-i-vermells no és dolent, ja són vuit les jornades les que acumulen sense guanyar. Les sensacions són positives però la situació a la classificació no. Amb 24 punts, el Girona és tretzè i la zona de descens és cada cop més a prop.