El Girona va fer un pas important aquest dijous per les seves aspiracions d'ascens a Primera després de superar l'Almeria (1-0) a Montilivi. Gràcies a la victòria, els de Francisco Rodríguez ocupen la cinquena posició amb 59 punts, amb 4 de marge a la zona de play-off i a només quatre del segon, l'Osca. Queden tres partits de campionat i la gesta de l'ascens directe no és impossible.

Francisco blinda la porteria

El d'aquest dijous va ser el tercer partit de Francisco com a entrenador del Girona i, per tercera vegada, el conjunt gironí no va rebre cap gol (1-0, 0-0 i 1-0). Tal com havia passat contra el Saragossa i l'Sporting, els de Montilivi van mostrar una fiabilitat defensiva total, fet que va provocar que l'Almeria disposés de poques oportunitats clares per marcar.

A la primera part, de fet, el domini del Girona va ser aclaparador, però les grans accions individuals de Samu Saiz, el millor del partit, no van ser correspostes per Borja García i Johan Mojica, qui no va parar d'efectuar centrades defectuoses durant els 90 minuts.

Així, tal com va passar fa dues jornades davant del Saragossa, el duel es va haver de resoldre des dels onze metres. Quan només quedaven quinze minuts pel final, David Costas va cometre un penal estúpid sobre Valery, a qui va propinar un cop de colze, i Cristhian Stuani no va fallar la pena màxima. L'uruguaià, el geni de la categoria, ja suma 26 gols aquest curs.

El Girona ha de millorar diversos aspectes ofensius, però, ara per ara, sembla un dels equips que afrontarà el play-off amb més optimisme. La sisena plaça encara no està definida i el Saragossa i l'Almeria van a la baixa. El somni de Primera, que per moments semblava que s'esvaïa, està més viu que mai.