El serial de l'estiu, el dels àudios de Florentino Pérez publicats per El Confidencial, va acumulant capítols, i el gran protagonista del 4t lliurament és Vicente del Bosque, llegenda del Reial Madrid, club amb el qual va guanyar 9 títols com a jugador i uns altres 9 com entrenador.

"Ni ha entrenat en la seva vida, ni sap entrenar, ni sap dirigir persones, ni sap de tàctiques, ni sap de físic. No sap res! És un gamarús", afirma de Del Bosque Florentino Pérez, que el 2003, un dia després de guanyar la Lliga, li va comunicar al tècnic de Salamanca que no l'anava a renovar el contracte. Al seu lloc, va aterrar al Bernabéu Carlos Queiroz, que una temporada després seria destituït pels mals resultats.

Florentí Perez president ACS Reial Madrid - ACN

Florentino Pérez, president del Reial Madrid / ACN

"La mentida més gran que he vist en la meva vida"

"A veure, a Vicente del Bosque no li ofereixen feina perquè tothom sap que no és entrenador. Jo això no ho puc dir perquè no el vull ofendre. La gent sap, el món del futbol que és molt variat, saben que no és entrenador, collons," va manifestar Florentino en una conversa del 2006. "Això de Del Bosque és la mentida més gran que he vist en la meva vida".

"Va arribar Figo aquí i es va fer íntim amic de Raúl i entre els dos, amb Hierro, administraven la plantilla. I feien tot, eren els que manaven, així de clar. Pobre Vicente, si Vicente no pintava res, no ho diré mai, però aquesta és la veritat. No ha manat mai res. Res de res", afegeix Florentino Pérez. "Jo soc dels que creu que tots els mals del Reial Madrid venen de la seva època, de la falta d'autoritat en general. Del Bosque és una bona persona, però res més".

Del Bosque Eurocopa EFE

Del Bosque, en un partit de l'Eurocopa del 2016 / EFE

La predicció, errònia, sobre Del Bosque amb la selecció espanyola

Un altre punt molt revelador de la conversa és quan Florentino Pérez fa referència als rumors que situaven a Del Bosque com a futur seleccionador d'Espanya, amb la qual l'entrenador de Salamanca guanyaria un Mundial, el del 2010, i una Eurocopa, la del 2012. "Diuen que anirà a la Selecció. Ja el que li faltava a la Selecció és Del Bosque, saps?".

"Del Bosque no és entrenador de futbol. És com quan jo dic que Casillas no és un porter per al Madrid, es creuen que em cau malament. Del Bosque, que no li tinc cap mania, crec sincerament que és el contrari d'un entrenador de futbol. La prova és que, si hagués estat un entrenador de futbol, hauria entrenat perquè els bons jugadors, els bons entrenadors entrenen en un o un altre equip".

De moment, ja se sap què opinava fa uns anys Florentino Pérez de Casillas, Raúl, Mourinho, Cristiano Ronaldo i Del Bosque. Continuarà...

 

Imatge principal: Vicente del Bosque, en una imatge d'arxiu / GTRES