Kylian Mbappé continua sense renovar el seu contracte amb el París Saint-Germain, que expira el 30 de juny, i ja ha decidit anunciar el seu futur al març, després dels vuitens de final de la Champions League. És per això que el seu entorn està accelerant les negociacions amb tots els equips interessats, per intentar tancar el millor acord possible per al futbolista francès. El Reial Madrid segueix en la lluita, encara que Florentino Pérez no cometrà els mateixos errors del passat. No es fia de Mbappé, que ja ha trencat acords verbals, per la qual cosa només fitxarà el jugador si el francès admet l'operació per escrit, un acord en el qual, a més, hauria de quedar fixada una quantitat de diners de penalització si Mbappé acaba tirant-se per enrere.

És un modus operandi que recorda a què va seguir Florentino Pérez per tancar el fitxatge de Luis Figo, al que no li va quedar més remei que sortir del Barça, malgrat que en l'últim moment va intentar trencar el seu acord amb el Reial Madrid. Florentino l'havia deixat segellat. El president blanc ha decidit que ha d'actuar de la mateixa manera, a la qual cosa afegeix la necessitat d'accelerar-ho tot, ja que no pensa estar tot l'estiu una altra vegada amb el nom de Mbappé enmig del serial. "Els dirigents del Reial Madrid haurien indicat a Mbappé i al seu entorn que els agradaria que es resolgués ràpidament la seva decisió", explica el diari L'Équipe sobre aquest tema.

Kylian Mbappé PSG AC Milan / Foto: EFE
Kylian Mbappé, celebrant un gol amb el PSG / Foto: EFE

Mbappé: "En algun moment a mi també em tocarà marxar"

A tot això s'afegeixen unes interessants declaracions de Kylian Mbappé en una entrevista a la revista GQ, en la que deixa entreoberta l'opció de canviar d'aires aquest estiu. "Molts grans jugadors que han marcat la història del futbol han abandonat Europa aquest estiu i estem entrant en una nova era. És part del cicle d'aquest esport i en algun moment a mi també em tocarà marxar. No em preocupen aquests canvis. Simplement, penso a continuar amb la meva carrera i seguir el meu propi camí", ha afirmat el davanter.

Mbappé, a més, ha enviat un missatge al seu futur club, la seva intenció de jugador amb França els Jocs Olímpics de París del pròxim estiu, sense oblidar que també es disputa l'Eurocopa d'Alemanya. "He arribat a una etapa de la meva vida i de la meva carrera en la qual ja no vull forçar les coses. Si m'ho permeten, estaré encantat, però si no és possible, ho entendré. Per a qualsevol esportista, els Jocs Olímpics ocupen un lloc especial, i jo ja volia anar a Tòquio, perquè vull guanyar-ho tot i escriure el meu nom a la història de la selecció francesa com un jugador que va comptar."

Mbappe amb França
Mbappé no descarta participar en els Jocs Olímpics de París / Foto: EFE

Mbappé valora positivament la pressió

En l'esmentada entrevista a GQ, Mbappé parla sobre la pressió que ha hagut d'aguantar en els últims anys, en veure's sempre en el centre del debat, una situació que considera que no l'afecta a l'hora de rendir al màxim. "La pressió no m'afecta negativament i la necessito per rendir. Això és el que ens permet mantenir el grau d'excel·lència necessari per jugar al més alt nivell. Estem en una època de sobreconsum, amb molts partits, on la gent espera molt dels jugadors. He demostrat que la pressió no m'afecta negativament i fins i tot diria que la necessito per rendir. Això és el que ens permet mantenir el grau d'excel·lència necessari per jugar al més alt nivell", ha manfestado Mbappé.

El davanter francès, a més, creu que el fet d'haver tingut molts entrenadors diferents l'ha ajudat a millorar la seva manera de jugar, al conèixer més registres i punts de vista. "Encara que la quantitat de gols que ha marcat és impressionant, probablement pugui ser una mica més quirúrgic a l'hora de rematar. Crec que més enllà dels paràmetres tècnics, de millorar amb el peu esquerre o amb el cap, el que més importa és ampliar la visió de l'esport. En jugar per a sis o set entrenadors diferents, vaig aprendre sis o set formes de fer el meu treball. Vaig desenvolupar diferents facetes del meu joc i em vaig renovar constantment".