Quan Fernando Alonso parla, la resta atén, i és que és ben sabut per la gran majoria dels aficionats al món del motor que Fernando Alonso és un dels pilots més importants i talentosos de l'era moderna de la Fórmula 1, i fins i tot de tota la història del campionat. També és sabut que el pilot espanyol manté una bona relació amb el pilot campió del món, Max Verstappen, fins al punt de lloar-ho públicament en repetides ocasions, especialment en les últimes setmanes, en les que el pilot holandès va assegurar el seu segon campionat del món de Fórmula 1.

Una d'aquestes declaracions ha arribat en plena celebració del Gran Premi de Mèxic, i és que Fernando Alonso ha comparat els dos campionats aconseguits pel pilot neerlandès de Red Bull i els set campionats aconseguits per Lewis Hamilton. El pilot asturià s'ha mullat i ha establert una nova comparació entre els dos pilots que es van jugar el campionat la temporada passada i que ho van fer fins a l'última volta del Gran Premi d'Abu Dhabi.

Alonso Verstappen F1 / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Max Verstappen F1 / Foto: Europa Press

Fernando Alonso ho té molt clar

Així doncs, Fernando Alonso ha assegurat en declaracions al mitjà De Telegraaf que "els títols de Verstappen tenen més valor que els de Hamilton", donant-li molta importància als dos Mundials aconseguits pel pilot de Red Bull. Alonso ha argumentat aquesta potent declaració així: "Tinc molt de respecte per Lewis, però és diferent quan es guanyen set títols mundials quan només has lluitat contra el teu company d'equip. Crec que un campionat així té menys valor que quan has lluitat contra altres pilots amb material equivalent o fins i tot millor".

I per seguir defensant els seus arguments, el pilot asturià ha comparat els seus campionats aconseguits els anys 2005 i 2006 amb els de Verstappen, dient que "un campionat té menys valor que quan tens menys títols, però has hagut de lluitar contra altres pilots amb igual o fins i tot millor material. El 2005 i 2006, jo mateix vaig tenir un bon començament d'any i vaig poder crear-ne un avantatge. Després, altres podrien haver tingut un cotxe millor, però jo vaig poder gestionar-la".

Fernando Alonso EEUU 2022 / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Lando Norris al GP dels Estats Units / Foto: Europa Press

Alonso recupera la setena posició del GP dels Estats Units: es fa justícia

En relació amb la figura del pilot d'Alpine, el qual la temporada que ve passarà a formar part de l'equip Aston Martin, les seves declaracions sobre els títols de Max Verstappen i Lewis Hamilton no han sigut l'únic fet ressenyable en els últims dies, i és que Fernando Alonso, després d'un ball de reclamacions i apel·lacions entre els equips Alpine i Haas i la FIA, ha recuperat la setena posició que va aconseguir al Gran Premi dels Estats Units de la setmana passada. El pilot asturià havia finalitzat la cursa en la setena posició ja mencionada, però la FIA va sancionar-li amb 30 segons de penalització per tenir danys al seu monoplaça originats per l'impressionant incident amb Lance Stroll.

Amb la sanció, Fernando Alonso va passar a ser el quinzè classificat, fora de la zona de punts i amb menys opcions de quedar per davant del seu company d'equip Esteban Ocon després del Gran Premi d'Abu Dhabi que tancarà la temporada de Fórmula 1, però des del primer moment en què es va anunciar la penalització, l'equip Alpine es va posar mans a l'obra per evitar que la injustícia comesa fos definitiva. Després d'una reclamació de l'equip francès, la FIA va rectificar la seva decisió i tenia motius per fer-ho: la primera reclamació de Haas va arribar fora de termini i el cotxe va passar les inspeccions corresponents després de la cursa sense que la FIA digués res.