L'Espanyol ha escombrat el Ludogorets de manera incontestable (6-0) en la quarta jornada de la fase de grups de l'Europa League, resultat gràcies al qual s'ha classificat per als setzens de final d'aquesta competició. Més enllà de l'alegria que suposa la classificació, els pericos tenen motius per somriure. Després d'haver transmès molt males sensacions a casa durant tot el curs, els de Pablo Machín s'han regalat una actuació pel record i han tornat a vèncer a l'RCDE Stadium, quelcom que no passava des del mes d'agost.

Un huracà

La primera part només ha tingut dos colors: el blanc i el blau. El conjunt de Machín ha saltat al terreny de joc amb la intenció de corregir la seva nefasta tendència a casa i el cert és que ho ha aconseguit ben aviat. Quan només s'havien disputat 4 minuts de partit, Òscar Melendo ha perforat la porteria del Ludogorets després de rebre a l'interior de l'àrea i definir al pal llarg amb la seva esquerra de seda.

La diana del català només ha estat el primer capítol d'un primer temps nefast pel conjunt búlgar. Immediatament després del gol, el visitants s'han quedat amb 10 homes per l'expulsió de Rafael Forster, que ha aturat amb falta Víctor Campuzano quan aquest s'escapava sol.

Amb inferioritat numèrica, el Ludogorets simplement ha estat un titella a mans de l'Espanyol, que en el minut 19 ha fet el segon mitjançant Lluís López. En un servei de córner que el porter visitant s'ha empassat, el central del planter s'ha imposat per fer esclatar d'alegria l'RCDE Stadium.

La festa, però, acabava de començar. Al 35, Jacek Goralski ha vist la seva segona groga per unes clares mans dins de l'àrea. El càstig pel seu equip ha estat doble: penal transformat pel Monito Vargas i expulsió. L'Espanyol s'exhibia per primer cop aquesta temporada i els búlgars, amb 9 jugadors, es resignaven a no rebre una golejada antològica.

Els suplents també mullen

Amb el cap a la Lliga però amb la mateixa intensitat, a la segona part el conjunt de Machín ha seguit sent infinitament superior al rival. Així, en el minut 54 Víctor Campuzano ha marcat la seva diana particular gràcies a una rematada creuada posterior a una gran jugada col·lectiva. El davanter del planter, davant la inconsistència del Chucky Ferreyra i de Jonatan Calleri, oposita per ser el punta titular de l'equip.

Al segon temps Machín ha fet rotacions i ha donat minuts a Adrià Pedrosa, el Chucky i Wu Lei, tres futbolistes que havien estat titulars contra el València. El primer, un lateral amb ànima d'extrem, ha signat la maneta de l'Espanyol després d'afusellar Plamen Iliev amb l'esquerra en una bona incorporació ofensiva. Immediatament després, el punta argentí també ha vist porteria, aquest cop amb una gran rematada picada.

La d'aquest dijous ha estat la major golejada de la història de l'Espanyol en competicions europees. Sis gols per certificar l'accés als setzens de final d'una competició que il·lusiona. L'onze que ha presentat Machín demostra que la prioritat és abandonar la zona de descens a la Lliga, però mentrestant, sigui amb els titulars o els suplents, els pericos segueixen volant.