L'Espanyol ha empatat a l'estadi del Ferencváros hongarès (2-2) en la cinquena jornada de la fase de grups de l'Europa League i serà primer del grup H passi el què passi en el darrer partit, que tindrà lloc contra el CSKA de Moscou a Cornellà-El Prat.

Aprofitant que el seu equip ja tenia la classificació garantida gràcies a la golejada que va signar contra el Ludogorets, Pablo Machín ha presentat un onze ple de cares noves i ha donat oportunitats als nois del planter. Aquest dimecres el tècnic sorià va deixar a casa jugadors com David López, Marc Roca, Víctor Sánchez o Wu Lei, i és que a l'RCDE Stadium ningú amaga que l'objectiu primordial és sortir del descens a la Lliga.

Partidàs de Pipa

Potser per aquest motiu, el conjunt perico ha saltat al terreny de joc un punt adormit, fet que el conjunt local ha aprofitat per estrenar el marcador. L'ha signat David Siger, en el minut 23, aprofitant una centrada enverinada d'Isael que havia acabat rebotant al pal.

L'alegria dels hongaresos, però, ha durat ben poc. Set minuts després del gol, Òscar Melendo ha empatat el duel amb la seva cama esquerra de seda. El protagonista de la jugada, però, ha estat un altre futbolista format al planter, Pipa. El lateral, que a Hongria ha exercit de carriler esquerre, ha fet una sotana al seu marcador, s'ha escapat fins a la línia de fons i després ha regalat la diana al migcampista català.

Darder, providencial

Amb l'empat lligat, els de Machín s'han limitat a especular mentre el Ferencváros buscava el segon. Els hongaresos l'han pogut aconseguir en el minut 75, quan Fernando Calero -que està signant un inici de temporada pèssim-, ha comès un penal molt discutible sobre el punta local. Per fortuna perica, però, Diego López ha entrat en escena per aturar la pena màxima.

A partir d'aquest moment, el partit ha entrat en una fase esbojarrada en la qual ha pogut passar qualsevol cosa. En el darrer minut del temps afegit, Ander Iturraspe ha tornat a cometre un penal estúpid i el Ferencváros, mitjançant Michal Skvarka, no ha desaprofitat la segona ocasió.

Semblava que l'Espanyol decebria per primer cop a Europa en tota la temporada, però aleshores Pipa -el millor del partit- ha tornat a reivindicar-se amb una gran jugada des de la banda esquerra que Sergi Darder ha convertit en gol al 95.

En l'altre duel del grup, el CSKA i el Ludogorets han empatat (1-1), fet que també ha beneficiat els pericos. Amb els deures fets a Europa, on només li toca esperar rival, els de Machín se centren en el vital duel de Lliga que afrontaran aquest diumenge contra l'Osasuna. La competició domèstica, on les alegries són escasses, és molt més prioritària.