Espanya s'ha oblidat de la polèmica generada per la nova samarreta amb una golejada (5-0). Els de Lopetegui no han tingut pietat d'una Costa Rica que, sense els seus millors jugadors, ha mostrat una versió molt diferent a la que va meravellar tot el món del futbol durant el Mundial de Brasil

Després de classificar-se per al Mundial, la selecció espanyola ha començat a preparar-se a consciència per la gran cita futbolística que tindrà lloc a Rússia aquest estiu. Màlaga i la Rosaleda han estat testimoni i escenari d'una bona posada en escena dels espanyols, que, a més, han traduït la seva superioritat en un marcador voluminós.

Relleu generacional

Més enllà de valoracions a partir del resultat, Espanya respira satisfeta mentre contempla com jugadors Isco o Thiago es consoliden en l'esquema i demostren estar més que capacitats per assumir la titularitat al mig del camp. A més, Odriozola i Kepa estan aprofitant els minuts que tenen per demostrar que el futur és prometedor.

Espanya no ha tingut rival sobre la gespa i, de fet, només han hagut de passar sis minuts perquè Jordi Alba obrís la llauna. El lateral del Barça ha aprofitat una bona jugada col·lectiva per superar Carvajal, substitut del lesionat Keylor Navas a la porteria de Costa Rica. I de la mateixa forma, Morata ha fet gala del seu oportunisme per ampliar la diferència abans del descans.

Vells rockers mai no moren

Tot i això, el màxim golejador de la selecció des que Lopetegui va arribar a la banqueta no és el davanter del Chelsea sinó que és Silva. I avui ha seguit ampliant distàncies respecte els seus competidors, ja que en l'inici de la represa ha aprofitat dos errors defensius del seu rival per marcar dos gols i sentenciar el partit. Iniesta, també amb l'ajuda del porter, ha sentenciat el partit.

Espanya ha aprovat amb nota el primer partit de preparació per al Mundial de Rússia. Els de Lopetegui han aconseguit amb bon joc, i gols, esvair totes les polèmiques generades per la samarreta que vestiran durant la cita mundialista. El dimarts vinent (19.45h), precisament contra Rússia, pròxim compromís per a la selecció espanyola.