Espanya ha perdut 1-0 davant Escòcia en l'últim partit de la fase de grups de l'Eurocopa femenina que es disputa a Holanda i s'ha classificat per als quarts de final amb justícia, després de quallar la seva millor actuació del torneig, i de retruc gràcies a la victòria d'Anglaterra sobre Portugal.

Espanya ha acabat la primera fase del torneig empatada a tres punts amb Portugal i Escòcia. Anglaterra, estratosfèrica, ha arribat fins als nou amb una última victòria que ha donat el bitllet al combinat espanyol.

Les noies de Jorge Vilda s'enfrontaven a un tot o res en l'últim partit després de perdre davant d'Anglaterra en la segona jornada del grup D. Escòcia, que encara tenia una llunyana opció de classificar-se, s'ha presentat com un rival molt incòmode que s'ha tancat al seu camp per intentar sorprendre al contraatac.

Escòcia ha estat dominada durant tot el primer temps, però en un cop de sort ha acabat sotmetent Espanya en l'últim sospir abans de marxar als vestidors. Caroline Weir, en el minut 42, ha marcat després d'una gran quantitat d'ocasions espanyoles desaprofitades.

El control absolut de la selecció espanyola no s'ha concretat en res i Escòcia, en la segona part, s'ha trobat amb una situació inimaginable. Amb Portugal perdent davant d'Anglaterra, durant un temps estava a només un gol de la classificació. Ni les escoceses s'ho creien i més pel gran joc que estava desplegant el seu rival.

Espanya ha continuat buscant el gol de l'empat per si de cas. Tot i el resultat, estava classificada. El triple empat a tres punts amb Escòcia i Portugal la beneficiava, però qualsevol canvi podia deixar-la al carrer. Al final, amb sofriment, derrota dolç per seguir amb vida a l'Eurocopa. El pròxim diumenge, a les 18:00 hores, les espanyoles es jugaran amb Àustria un bitllet per a les semifinals.