Nou escàndol que certifica el greuge comparatiu entre el futbol masculí i femení. El Barça femení ha guanyat aquest diumenge la Supercopa d'Espanya contra la Reial Societat (0-3), amb un doblet d'Aitana Bonmati i un tercer gol d'Asisat Oshoala. Les imatges de la victòria han xocat amb les de l'entrega de les medalles on s'ha pogut veure un vergonyós gest per part de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Cap directiu ha fet entrega de les medalles a les jugadores del Futbol Club Barcelona, és més, cadascuna d'elles ha fet fila per agafar-les d'una taula a peu de camp.

L'acte encara és més greu tenint en compte que el president de la RFEF, Luís Rubiales, estava a la llotja de l'estadi José Fouto de Mérida, i ha estat l'encarregat d'entregar la copa a Marta Torrejón i el guardó a la millor jugadora del partit per a Aitana Bonmatí. En canvi, ha preferit no baixar al camp en el moment de l'entrega de medalles. El vídeo ha circulat per les xarxes despertant la indignació de molts usuaris. 

Festa grossa a l'Aràbia Saudita 

Rubiales té un conflicte obert amb la selecció espanyola femenina, i nou de les futbolistes que es trobaven al camp han renunciat a acudir a la selecció en les condicions actuals. Les comparacions són odioses i la imatge del president de la federació fa només una setmana a la final de la Supercopa d'Espanya masculina celebrada a l'Aràbia Saudita en la qual s'enfrontaven el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid, va ser totalment diferent de la que ha mostrat avui. El diumenge passat Rubiales va participar d'una pomposa celebració, i evidentment, va saludar a tots els jugadors del Barça en el moment de rebre les medalles. Les dues imatges juntes són el reflex de l'escàndol que han viscut avui les jugadores tant del Barça com de la Reial Societat a l'hora de "rebre" les medalles. 

Canvi de protocol

Segons apunta l'ABC, citant a fonts de la Federació, el protocol d'aquesta Supercopa femenina marca que la copa es lliura a la llotja i després l'RFEF lliura al delegat les medalles (en la Copa del Rei és igual). Després el delegat habitualment les lliura al vestuari, "però avui sembla que ha estat al camp". 

La diferència és que la temporada passada Rubiales si fa l'entrega de les medalles a les futbolistes del Barça, que van guanyar la Supercopa davant l'Atlètic de Madrid. En canvi, després del conflicte d'enguany en la selecció, la federació ha deixat les medalles a una taula i han estat les campiones i les subcampiones que les han agafat.