El Barça femení ja té el primer títol de la temporada. Victòria molt treballada de les blaugrana a Mèrida contra la Reial Societat per acabar aixecant la Supercopa d'Espanya (0-3). Dos gols d'Aitana Bonmatí i un d'Asisat Oshoala han decidit una final que ha estat sempre dominada pel Barça.

Aitana Bonmatí guia el Barça

Després de patir de valent contra el Reial Madrid, el Barça ha tornat a una final amb el favoritisme absolut. Jonatan Giráldez ha apostat pel seu millor equip, però aplicant-hi més velocitat amb l'entrada d'una jugadora tan veloç com Salma Paralluelo i reforçant la zona de mig del camp amb Mariona Caldentey. Però és que aquest Barça té recursos per tot. També fent entrar la capitana Marta Torrejón per l'expulsió d'Irene Paredes en el Clàssic.

Millor el Barça i a l'espera la Reial Societat. Sense sorpreses en un partit dominat clarament per les blaugrana. Geyse Ferreira, la referent ofensiva culer, novament ha estat el gran perill del Barça. Al minut 12, primer avís de la davantera brasilera en una de les seves constants desmarcades. Però al minut següent, primer gol del partit d'Aitana Bonmatí després d'una gran passada a l'espai de Keira Walsh i d'un barret de fantasia de Geyse abans de l'assistència de gol final.

La Reial Societat no incomodava el Barça, que ha vist com Sandra Paños no ha tingut gaire més feina que algun xut llunyà de l'equip txuri-urdin. Qui destacava més era Torrejón, que en defensa, al costat d'una infranquejable Mapi León, no permetia cap atac de la Reial Societat, i en atac també ha aparegut amb cert perill.

Es confirma una nova golejada del Barça

El Barça estava tenint personalitat, fent un joc molt reconeixible, però menys ofensiu també per la també personalitat demostrada per la Reial Societat, excel·lentment dirigida per l'entrenadora catalana Natàlia Arroyo. Malgrat tot, just en el segon minut de la segona meitat, s'ha repetit el gol de la primera meitat: fantasia de Geyse i Aitana Bonmatí fa el seu segon gol. I tres minuts després, pilota al pal de Mariona.

Les blaugrana han seguit buscant la sentència i han arribat els canvis. Oshoala, Ana-Maria Crnogorčević i Clàudia Pina han estat les primeres eleccions, sempre buscant més gols. I el partit s'ha trencat, òbviament, pels riscos que començava a prendre la Reial Societat. Però Gaby García, la gran líder del conjunt basc, s'ha pogut lesionar de gravetat i les esperances de la Reial Societat s'han esvaït de manera definitiva.

Vicky López i Laia Codina també han entrat al camp amb el títol ja decidit. El Barça ha tingut oportunitats de sobres per augmentar la diferència al marcador, i Oshoala ha rematat el duel amb el tercer gol en l'última jugada del partit.

I el Barça repeteix títol a la Supercopa d'Espanya i ja és el club amb més trofeus (3) al palmarès.