Encara no ha estat presentat amb la samarreta del Reial Madrid i Endrick ja és tot un reclam publicitari. Amb 17 anys, el brasiler ha arribat als 10 milions de seguidors durant l'última setmana, aconseguint el rècord absolut de seguidors per a un esportista de la seva edat. Instagram és la xarxa social on acapara la majoria de followers, amb 7,3 milions, mentre que en TikTok acumula 2,2 milions i a Twitter, o X, 285.000.

El conjunt blanc pagarà 35 milions d'euros més 25 en variables a partir de juliol, quan el jugador compleixi la majoria d'edat i pugui fitxar per l'equip de Carlo Ancelotti. En el moment que es va segellar l'acord, el davanter del Palmeiras tenia 1,9 milions de seguidors. Després del seu fitxatge, la conquesta del segon Brasileirao, l'anunci del seu últim patrocinador, Neosaldina, i les seves visites a la llotja del Santiago Bernabéu i a l'NBA, els seus seguidors s'han multiplicat.

Endrick gol Brasil sub 23 banqueta|banc dels acusats / Foto: EFE - Miguel Gutiérrez
Endrick amb la selecció del Brasil sub 23 / Foto: EFE - Miguel Gutiérrez

El Madrid es beneficia amb Endrick

Florentino Pérez ja es frega les mans veient l'increïble creixement mediàtic de la seva nova incorporació. Com ja és habitual sota el mandat del president madridista, el Madrid té el 50% dels drets d'imatge del jugador. En vista de l'enganxament que té el jugador en xarxes, la qual cosa es tradueix en grans patrocinis, el club traurà un bon rèdit econòmic de la seva compra, a més de, evidentment, el rendiment esportiu.

De fet, el conjunt blanc ja ha vist els primers beneficis de promocionar el brasiler a les seves xarxes socials. Quan aquest va visitar les instal·lacions de l'equip durant les passades dates nadalenques, el club va publicar un vídeo sobre la primera trobada del fitxatge amb Ancelotti i els seus companys. El vídeo va tenir 67,1 milions de visualitzacions, convertint-se en un dels més vistos del 2023.

Kylian Mbappé posa amb la Supercopa de França / Foto: Europa Press
Kylian Mbappé posa amb la Supercopa de França / Foto: Europa Press

Una explosió mediàtica de la mà de Mbappé

Encara que el moment en què Endrick sigui presentat per fi com a madridista i pronunciï les seves primeres paraules vestides de blanc generarà una gran recepció, al Madrid hauran de saber gestionar les expectatives. I és que al juliol, quan el brasiler compleixi la majoria d'edat, és més que probable que el club estigui treballant en el fitxatge de Kylian Mbappé.

Sens dubte, per a Florentino seria ideal poder presentar els dos en poc temps. Però la previsió és que, encara que el francès té intenció de deixar el Paris Saint-Germain per posar rumb a la capital espanyola, la negociació serà llarga. Si l'equip de comunicació no gestiona bé els temps, el fitxatge d'Endrick pot veure's tapat per l'ombra de Mbappé.